Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 10:18

Μεσσηνία: Συναντήσεις Αναστασόπουλου με Χαλβατσιώτη, Λύρα και Φάσσο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συναντήσεις Αναστασόπουλου με Χαλβατσιώτη, Λύρα και Φάσσο

Συναντήσεις με τον καθηγητή Παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Δολών Πέτρο Φάσσο είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Με τον κ. Χαλβατσιώτη ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με κρούσματα κορονοϊού κατά την ελαιοκομική περίοδο με την είσοδο στη χώρα εργατών γης τρίτων χωρών. Ο καθηγητής παρατήρησε ότι είναι πολύ σημαντική στον τομέα αυτό η ενημέρωση των εργατών στους κανόνες ατομικής υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, στα συμπτώματα της νόσου, στον τρόπο αναφοράς των ύποπτων κρουσμάτων στις υγειονομικές αρχές, καθώς και στα μέτρα προφύλαξης. Πρότεινε, στην κατεύθυνση αυτή τη δημιουργία καταλόγου οδηγιών, την ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, ώστε με κάθε τρόπο να περιοριστεί όσο το δυνατόν η μετάδοση του ιού.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην προμήθεια, που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, σε τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού (rapid test) για αποκλειστική χρήση σε εργάτες τρίτων χωρών.
Με τον κ. Λύρα ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε μεταξύ άλλων αντιπλημμυρικά θέματα της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, ιδίως για τα ρέματα Βέλιουρα και Βαθύ Λαγκάδι, που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης, καθώς επίσης και τις αντιπλημμυρικές εργασίες που γίνονται από την Π.Ε. Μεσσηνίας στα ρέματα της περιοχής της Κοινότητας Καλαμάτας.
Με τον κ. Φάσσο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την κοινότητα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της επισκευής βλαβών στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Κιτριών. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι η μελέτη του έργου είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και ότι η νέα αρχή δρομολόγησε την αδειοδότηση του έργου, διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα.


NEWSLETTER