Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 13:30

Μεσσηνία: Αναστασόπουλος για στήριξη ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αναστασόπουλος για στήριξη ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτα (βίντεο)

Την ανάγκη να στηριχθεί το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα στην επιτραπέζια ελιά Καλαμών σημείωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος.

Και ευχήθηκε να βγει υπέρ των Μεσσηνίων παραγωγών η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου στις 15 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή του ΣΥΜΕΠΟΠ κατά της απόφασης του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο κ. Αναστασόπουλος επέκρινε δριμύτατα την απόφαση Αποστόλου, αναφέροντας ότι αυτή οδήγησε στη βάναυση υποβάθμιση και στις πολύ χαμηλές τιμές του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα και όλου του προϊόντος της ελιάς Καλαμών.
Αφησε αιχμές κατά της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και ενημέρωσε ότι ο περιφερειάρχης θα συναντηθεί σύντομα με τον αρμόδιο υπουργό.
Εκτίμησε ότι “δεν είναι το θέμα μας η επέκταση του ΠΟΠ, καθώς έχει ισοπεδωθεί το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα” και πως η επέκταση θα έρθει στην ώρα της.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους παραγωγούς της ελιάς Καλαμών σε άλλους νομούς για να μη βιώσουμε ξανά τέτοιες χαμηλές τιμές, και παραδέχτηκε πως η Λακωνία έχει περισσότερες ποσότητες από το νομό μας.
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα και παρατήρησε πως θα ενημερωθεί ο περιφερειάρχης από τον υπουργό και συντονισμένα θα κάνει πολιτική παρέμβαση.


NEWSLETTER