Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 08:32

Στην Περιφέρεια η μελέτη του ΕΚΠΑ: Με 700.000 ευρώ ασφαλές και επισκέψιμο το Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από την
Στην Περιφέρεια η μελέτη του ΕΚΠΑ: Με 700.000 ευρώ ασφαλές και επισκέψιμο το Πολυλίμνιο

Τη μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, για τη μείωση των κινδύνων στο Πολυλίμνιο, παρέδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Η μελέτη εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.
Το κόστος άμεσης παρέμβασης για στερέωση πρανών, αγκύρωση βράχων και άλλες σχετικές εργασίες προϋπολογίζεται, σύμφωνα με τη μελέτη, σε 700.000 ευρώ, ωστόσο με την αναμενόμενη έκπτωση αναμένεται ότι η δαπάνη θα καταλήξει να είναι σημαντικά μικρότερη.
“Το έργο αυτό πολύ γρήγορα θα δημοπρατηθεί, με στόχο να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον συντομότερο εφικτό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες του χώρου” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
Εξάλλου, ο Π. Νίκας συζήτησε με τον πανεπιστημιακό την προοπτική να αναλάβει το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή -στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων- σειράς μικρών λιμνοδεξαμενών, για συγκράτηση των ομβρίων, με έμφαση στην Ανατολική Πελοπόννησο όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η διαδικασία αυτή θα μπορέσει να γίνει μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης στο άμεσο μέλλον, ώστε να επιδοθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρώτη αναγνωριστική μελέτη για τις εν λόγω λιμνοδεξαμενές, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια λεπτομερείς μελέτες προς την κατεύθυνση δημοπράτησης των εν λόγω έργων.


NEWSLETTER