Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 08:54

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη συνεχές θέμα στον Τύπο

Με τίτλο "Οικογενειακές Business" και υπότιτλο "Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για Τατούλη από ανάθεση οδικών έργων στην Πελοπόννησο", η εφημερίδα "Παραπολιτικά" είχε το Σάββατο ολοσέλιδο ρεπορτάζ για τα έργα που υλοποιούν στην Πελοπόννησο οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε συγγενείς του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. 

 Στην αρχή του ρεπορτάζ αναφέρεται: "Μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως εγείρεται για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο οποίος όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα "Παραπολιτικά", κατοχυρώνει μεγάλα και σημαντικά οδικά έργα της περιοχής αρμοδιότητάς του σε εταιρείες που ανήκουν επιχειρηματικά στον αδελφό του, με μέλη των

Διοικητικών Συμβουλίων τους τα παιδιά του". 

Το ρεπορτάζ περιγράφει τη διαγωνιστική διαδικασία με την οποία πήραν τα έργα οι επιχειρήσεις και καταλήγει: "Ολες οι παραπάνω αναθέσεις δείχνουν να έχουν γίνει με διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν για τον Πέτρο Τατούλη είναι μεγάλα. Το να κατέχεις τέτοια θέση και να δίνεις έργα στην κατασκευαστική του αδελφού σου, όσο καλή και να είναι, με βεβαιότητα θα σχολιαστεί αρνητικά. Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκην και ηθικό".