Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 09:14

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη με Θεοχάρη για τουριστική περίοδο

Γράφτηκε από την

Στην προετοιμασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού, υπό τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη.


Στο συμβούλιο μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και το σύνολο των περιφερειαρχών και των αρμόδιων για τον Τουρισμό αντιπεριφερειαρχών ή εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Ισθμό για την αναβάθμιση του χώρου αλλά και την περίφραξη της διώρυγας, καθώς και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί, όπως ο περιβαλλοντικός, ο καταδυτικός και ο αλιευτικός. Επισήμανε ακόμη τη συλλογή ποιοτικών και άλλων στοιχείων μέσω του προγράμματος με τα infokiosk σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.
Ως εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης η ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τέλος, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι αυτή η από πολλές πλευρές δύσκολη περίοδος θα πρέπει να χρησιμεύσει για μια γενικότερη αναδιοργάνωση, παρατηρώντας ότι πλέον θα πρέπει να γίνεται λόγος για “ελληνική διατροφή” αντί για το ευρύτερο “μεσογειακή διατροφή”.