Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 14:31

Μπούζα για έργα στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Μπούζα για έργα στην Τριφυλία

"Η Τριφυλία με την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη και τη διεκδίκηση των δημοτικών της αρχών με τις οποίες είχαμε άριστη συνεργασία, όπως και με τα δημοτικά της συμβούλια, κέρδισε πολλά και σημαντικά έργα, τα οποία τα είχε ανάγκη ο τόπος".

Αυτό αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και προσθέτει μεταξύ άλλων: "Θεωρώ σοβαρή παραφωνία στην ομαλότητα, να τολμήσει να ισχυριστεί ο κ. Νίκας, ο οποίος φυσικά λόγω της συνέχειας του κράτους, επόμενο είναι να υπογράψει κάποιες πράξεις που αφορούν διάφορα έργα, πως τα παρακάτω έργα θα φέρουν έστω και στο ελάχιστο τη δική του σφραγίδα.
Αναφέρομαι: α) Στον οδικό άξονα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. β) Λιμάνι Κυπαρισσίας, α’ φάση ολοκληρώθηκε, συμπληρώθηκε με β’ φάση και είχε δρομολογηθεί η γ’ φάση. Στο σημείο αυτό να τονίσω πως θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την τήρηση της νομιμότητας σχετικά με την εργολαβία. γ) Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων. δ) Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. ε) Βελτίωση εθνικής οδού Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Πύλος -Μεθώνη. στ) Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης. ζ) Δίκτυα Φιλιατρινού φράγματος ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. η) Πρόσβαση σε αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς. θ)Πρόσβαση σε Ι.Μ. Κατσιμικάδας. ι) Α’ φάση πρόσβασης στον τόπο φυσικού κάλλους και μεγάλης επισκεψιμότητας Πλατάνια-Νέδα. ια) Εσωτερική οδοποιία Φιλιατρών προς βελτίωση της εικόνας της πόλης και διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών. ιβ) Ανάπλαση βυζαντινού μνημείου εκκλησίας Μεταμόρφωσης Σωτήρος, α’ φάσηκαι περιβάλλοων χώρος Ι.Ν. με δέσμευση 245.000 ευρώ από πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα. ιγ) Παρεμβάσεις βελτίωσης συνεχείς, στους οδικούς άξονες που συνδέουν τις ισοδύναμα μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας. ιδ) Γήπεδο Καλού Νερού. ιε) Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ι.Μ. Αγίου Νικήτα Τ.Κ. Σελλά. ιστ) Μελέτη και προγραμματισμός για αναβάθμιση υπηρεσιών σε νέο χώρο για το σκοπευτήριο Γαργαλιάνων που καθυστερεί 1,5 χρόνο τώρα.
ιζ) Βιολογικός Γαργαλιάνων με ένταξη προς χρηματοδότηση στο ΕΠΕΡΑΑ. ιη) Κάστρο Κυπαρισσίας. ιθ)Βιολογικός καθαρισμός Κοπανακίου και οδικές παρεμβάσεις που ευνόησαν την ευρύτερη περιοχή Κοπανακίου. κ) Ηλεκτροφωτισμός οδού προ της εισόδου πόλεως Φιλιατρών και φυσικά αμέτρητες παρεμβάσεις καθαρισμών για προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Για την Τριφυλία θα μπορούσα να απαριθμώ ώρες σχετικά με τα έργα και το ενδιαφέρον της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Τατούλη. Σήμερα, συνιστώ την πορεία της νηφαλιότητας και της συνεργασίας, διότι ουδείς θα επιτρέψει τα έργα που έγιναν μόνο για το καλό της κοινωνίας να αλλάζουν ονοματεπώνυμο, επειδή κάποιοι ή δεν γνωρίζουν ή θεωρούν την αυτοδιοίκηση ως αρένα μάχης. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριφυλία σήμερα μετά την οικονομική αναταραχή ελέω covid και περιφερειακών υστερήσεων θα αναδειχθούν από την περιφερειακή μας παράταξη, η οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματά της".


NEWSLETTER