Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 08:30

Συναντήσεις Νίκα για Ισραηλινούς τουρίστες στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με αξιωματούχους του Τελ Αβίβ, για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών στην Πελοπόννησο, θα έχει το προσεχές διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατηγορώντας ταυτόχρονα την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη πως ξόδεψε 22 εκ. ευρώ χωρίς να αυξήσει το κομμάτι της Πελοποννήσου από την πίτα των τουριστικών εσόδων. Παραδέχτηκε όμως ότι καλώς χρηματοδοτούσε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή τις αεροπορικές εταιρείες και ότι θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση και η νυν, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας απαντώντας σε ερώτηση της συμβούλου Αντωνίας Μπούζα, τυπικά για το αεροδρόμιο αλλά ουσιαστικά για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο, είπε μεταξύ άλλων ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε ξοδέψει 600.000 ευρώ μόνο για μια μελέτη για δημιουργία καταλυμάτων στους νομούς της Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα τέτοιων δαπανών, λέγοντας ότι στην Πελοπόννησο εισρέει μόνο το 2,5% των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της εγκατάλειψης του brand name “Μυθική Πελοπόννησος” ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην αποτυχημένη προσπάθεια καθιέρωσης του brand name “Μεσσηνία” εξαιτίας της κυριαρχίας στην τουριστική αγορά της σικελικής Μεσσήνης.

Μιλώντας για το αεροδρόμιο παραδέχτηκε πως η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, που μεταξύ άλλων δημιούργησε βάση της Aegean στον αερολιμένα της Καλαμάτας. Ο περιφερειάρχης είπε ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου μπορεί να προχωρήσει μόνο με ιδιωτικοποίηση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το κράτος συζητά 25 χρόνια τη δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών. 

Θ.Λ.