Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:28

“Υπάρχει σκοπιμότητα στην υπόθεση της Μικρής Μαντίνειας” λέει ο Νίκας (βίντεο)

“Υπάρχει σκοπιμότητα στην υπόθεση της Μικρής Μαντίνειας” λέει ο Νίκας (βίντεο)

"Ενας συνήγορος του οποίου η σύζυγος ήταν υποψήφια του κ. Τατούλη στις εκλογές, έχει ξεσηκώσει τον κόσμο ή προσπαθεί εν πάση περιπτώσει, ενόψει μιας δίκης που συνδέεται με πλαστογραφίες, παραχαράξεις και όλα τα σχετικά".

Με αυτά τα λόγια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πολιτικοποίησε το θέμα της διάβρωσης της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράταξη του κ. Τατούλη υποκινεί τις διαμαρτυρίες.
Ο κ. Νίκας πάντως παραδέχτηκε το πρόβλημα της διάβρωσης δηλώνοντας ότι οφείλεται στις παρεμβάσεις που έγιναν για να λυθεί το πρόβλημα στο λιμανάκι του Κωνσταντινέα και στην Αβία. Διαχώρισε όμως το πρόβλημα της διάβρωσης από αυτό της κατολίσθησης, υποστηρίζοντας ότι η κατολίσθηση ενδεχομένως να οφείλεται και σε ανθρώπινη πολεοδομική παρέμβαση.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι ο ίδιος γνωρίζει πως έχουν γίνει πολεοδομικές παρατυπίες, αλλά ζήτησε στοιχεία για να καταγραφούν με τη σφραγίδα των υπηρεσιών.
Μιλώντας για τη λύση του προβλήματος της διάβρωσης της ακτής, ο κ. Νίκας είπε ότι περιμένει τη μελέτη από τον ίδιο μελετητή που είχε ορίσει και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Τέλος δήλωσε υπερήφανος για το έργο ανάπλασης προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, που θα αλλάξει την παραλιακή ζώνη της Μικρής Μαντίνειας και της Αβίας.
Θ.Λ.