Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 15:40

“Αγωνιστική Συνεργασία” για αποζημιώσεις από ζημιές

Γράφτηκε από την
“Αγωνιστική Συνεργασία” για αποζημιώσεις από ζημιές

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην προσεχή του συνεδρίαση να αποφασίσει και να ζητήσει την αποζημίωση όλων των παραγωγών για όλη τη ζημιά που έπαθαν από το χαλάζι και τον πάγο στις 9 Απριλίου, ζητούν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναφέρουν ότι “οι ελαιοπαραγωγοί, οι παραγωγοί καρπουζιού και κηπευτικών στους Γαργαλιάνους, όπως και οι παραγωγοί κερασιού, βύσσινου, αχλαδιών, μήλων, κηπευτικών και οι αμπελουργοί στην Αρκαδία και στην Κορινθία είναι σε απόγνωση από την καταστροφή που έπαθαν από το χαλάζι στους Γαργαλιάνους και από τον πάγο στην Αρκαδία και Κορινθία στις 9/4/21” κι επισημαίνουν: “Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι και για τους ελαιοπαραγωγούς των Γαργαλιάνων όπως και τους παραγωγούς κερασιού, βύσσινου, μήλου και αχλαδιού της Αρκαδίας οι ζημιές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Επειδή μέχρι να γίνει η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αν γίνει, θα περάσουν χρόνια, οφείλουμε πέρα από το ορθό αίτημα της αλλαγής του κανονισμού που είναι μακροπρόθεσμο, να επικεντρωθούμε και να απαιτήσουμε την άμεση αποζημίωση όλων των κατεστραμμένων παραγωγών, ανεξάρτητα αν καλύπτονται ή όχι από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ”.

Οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” παρατηρούν πως “οφείλουμε να απαιτήσουμε η κυβέρνηση να καλύψει τις ζημιές από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως π.χ. έγινε με την καταστροφή από τον «Ιανό». Επιπλέον, επειδή η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα, πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να απευθυνθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ζητήσει έκτακτη ενίσχυση των ζημιών λόγω κλιματικής αλλαγής”.

Τέλος, αναφέρουν ότι “ο τρόπος της αποζημίωσης είναι υπόθεση της κυβέρνησης. Εξάλλου «λεφτά υπάρχουν», όπως φάνηκε και με το τελευταίο σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς, όπου η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιώτες μετόχους 2 δισεκατομμύρια”.


NEWSLETTER