Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 21:14

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 6 παρατάξεις καταγγέλλουν το Νίκα για αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Γράφτηκε από την
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 6 παρατάξεις καταγγέλλουν το Νίκα για αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Με κοινή ανακοίνωσή τους 6 από τις 7 παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη στάση του κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του θέματος της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Καταγγέλλουμε την ακραία αντιδημοκρατική, αντιθεσμική και εκβιαστική συμπεριφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα, ο οποίος:
1. Επέμενε να παραβιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας και να μην ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος «για τα 200 χρόνια από το 1821», η οποία πραξικοπηματικά είχε διακοπεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου, επειδή είχε την υποψία ότι η απόφαση του ΠΕΣΥΠ δεν θα ήταν αυτή που ήθελε.
2. Αποχώρησε αυτός και η παράταξή του από τη συνεδρίαση μετά την απόφαση του ΠΕΣΥΠ να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση, εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το ΠΕΣΥΠ.
3. Προσέβαλε και εκβίασε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο προΐσταται, λέγοντας επί της ουσίας ότι αν το Συμβούλιο παίρνει αποφάσεις που δεν του αρέσουν όχι μόνο θα τις καταπατά όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά από δω και στο εξής δεν θα τις νομιμοποιεί με την παρουσία της παράταξής του.
Είναι προφανές ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή και δείχνει πολύ ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη, αφού επί της ουσίας λέει ότι «γράφει τη δημοκρατία και τις αποφάσεις του ΠΕΣΥΠ στα παλιά του τα παπούτσια», δηλώνοντας χαρακτηριστικά «καλά κάνει και χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο»!!!
Μετά από αυτή την προκλητική και αντιδημοκρατική εκτροπή υποχρεωθήκαμε όλες οι παρατάξεις -πλην Χρυσής Αυγής φυσικά η οποία μετά την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση έχει σταθερή συνεργασία με τον περιφερειάρχη- να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση και να καταγγείλουμε τη στάση του.
Υ.Γ. Μετά την αποχώρησή μας ολοκληρώθηκε η αντιδημοκρατική εκτροπή με την επιστροφή του κ. Νίκα και της παράταξής του καθώς και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, σε μια συνέχιση συνεδρίασης-παρωδία. Οι πολίτες της Πελοποννήσου μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους".
Την ανακοίνωση υπογράφουν (με τη σειρά που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου) η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» του Θανάση Πετράκου, η «Ανταρσία του Μωριά» του Παναγιώτη Κάτσαρη, η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, οι «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» του Γιώργου Δέδε, η «Πελοποννησιακή Συμμαχία» του Γιάννη Μπουντρούκα και η «Πράσινη Πελοπόννησος» της Δήμητρας Λυμπεροπούλου.

 

 


NEWSLETTER