Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 18:11

Επερώτηση Πετράκου για λιμενοβραχίονα Κορώνης

Γράφτηκε από την
Επερώτηση Πετράκου για λιμενοβραχίονα Κορώνης

Επερώτηση για την "επέκταση του λιμενοβραχίονα της Κορώνης και τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου" κατέθεσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η επερώτηση: "Μετά το έργο της αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα της Κορώνης και την πρόσφατη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για να ανατεθούν οι εργασίες για να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της ζώνης λιμένα και στην Κορώνη, όπως επίσης και στο Πεταλίδι και την Καρδαμύλη, επιβάλλεται να υλοποιηθεί ένα πολύ αναγκαίο έργο, το οποίο είναι χρόνιο αίτημα της Κορώνης. Το έργο αυτό είναι η επέκταση του λιμενοβραχίονα για 150 έως 200 μέτρα, ώστε να προστατεύεται η παραλιακή ζώνη, τα σπίτια στην περιοχή Αρτάκι, αλλά και να προστατεύονται τα αλιευτικά σκάφη της Κορώνης από την κακοκαιρία. Επιπλέον η Κορώνη λόγω και της ιστορικότητάς της και της θέσης της στο μέσο μεταξύ Καλαμάτας και Πύλου μπορεί να γίνει πόλος έλξης και τουριστικών σκαφών αν γίνουν τα αναγκαία έργα και αποκτήσει το λιμάνι την απαραίτητη υποδομή. Θυμίζω ότι η Κορώνη και η Μεθώνη ήταν στο Μεσαίωνα τα «μάτια» της «Γαληνοτάτης» θαλασσοκράτειρας Βενετίας στη Μεσόγειο. Με δεδομένο επίσης ότι ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη για να βελτιωθεί θα περάσουν πολλές δεκαετίες, η ανάπτυξη της Κορώνης μπορεί να γίνει από τη θάλασσα. Για όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν οι αναγκαίες μελέτες σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας και να υπάρξει πρόβλεψη χρηματοδότησης των έργων από το νέο ΕΣΠΑ.

Σας ερωτώ λοιπόν κ. περιφερειάρχη:

-Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να γίνουν τα ανωτέρω έργα που περιέγραψα για το λιμάνι της Κορώνης;
-Αν ναι, μπορείτε να δώσετε χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη των μελετών;".


NEWSLETTER