Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 10:26

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση: "Δεν αναστέλλονται οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας"

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση: "Δεν αναστέλλονται οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας"


ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Δεν αναστέλλονται, αλλά συνεχίζουν νομίμως να ισχύουν, οι όποιες αρμοδιότητες της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας πριν υπογραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.



Την κατηγορηματική αυτή θέση εκφράζει η γενική γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σε έγγραφό της προς τον Δήμο Καλαμάτας.
Το εν λόγω έγγραφο, που εστάλη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, αποτελεί απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποτελεί απάντηση σε επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Γιάννη Μανδηλάρη.
Στην επιστολή του, ο Ι. Μανδηλάρης -όπως προκύπτει από το απαντητικό έγγραφο- ζητεί να ανασταλεί "κάθε διαδικασία εκμίσθωσης ή με οποιονδήποτε τρόπο παραχώρησης της χρήσης των ακινήτων του Λιμενικού Ταμείου νομού Μεσσηνίας, εν όψει της έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας".
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο, ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που εγκρίθηκε πέρυσι, "μέχρι την έκδοση της πράξης λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι αρμοδιότητες συνεχίζουν να ασκούνται νομίμως από τα όργανα διοίκησης των φορέων που τις ασκούσαν πριν τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου".
Β.Γ.Μ.