Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 23:09

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γεωργική σχολή στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την

Τη δημιουργία γεωργικής σχολής στα Φιλιατρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τριφυλία.

Η σχολή θα στεγαστεί στα κτήρια του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ), ενώ θα έχει σκοπό τη στήριξη των αγροτών της περιοχής σε γνωστικό επίπεδο.

Ανακοινώνοντας τη δημιουργία της ο κ. Νίκας ανέφερε: «Με επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο κοσμήτορας κ. Πετρόπουλος συνοδευόμενος από βουλευτή. Συμφωνήσαμε να αρχίσει να λειτουργεί η γεωργική σχολή Φιλιατρών, είναι πολύ σημαντικό. Όσα χρήματα χρειαστούν για αυτό το σχολείο θα τα διαθέσουμε. Θα γίνει μια συνάντηση μετά τις γιορτές με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ώστε να δούμε ζητήματα που έχουν με τη γεωργική εκπαίδευση. Θα στεγαστεί στα κτήρια του πρώην ΚΕΓΕ». Και συμπλήρωσε: «Η γεωργική θα ξεκινήσει αμέσως, έχουμε ανάγκη να υποστηρίξουμε τους αγρότες μας σε γνωστικό επίπεδο. Η Τριφυλία είναι ο κήπος της Ελλάδος, έχουμε μια πολύ καλή ΔΑΟΚ υπό τον κ. Παρασκευόπουλο, υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο και το ΕΛΓΟ «Δήμητρα», υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία. Θα δούμε και την ενδυνάμωση της σχολής στη Νεμέα για το κρασί, θα δούμε το Γύθειο και τη Βυτίνα που έχει μια τεράστια έκταση. Πρέπει να προχωρήσουμε σε προγράμματα κατάρτισης των νέων αγροτών. Θα πρέπει να πιέσουμε και το κράτος και τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία να έχουν μεγάλα κομμάτια γης».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε ότι είχαν επισκεφθεί με τον περιφερειάρχη τις εγκαταστάσεις και ο κ. Νίκας έβαλε το μεγαλύτερο λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα η σχολή.