Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 07:57

Σφίγγει τα λουριά με συνεργεία εφόδου ο Αγγελάκας: Αυστηροί έλεγχοι στα κρατικά αυτοκίνητα

Σφίγγει τα λουριά με συνεργεία εφόδου ο Αγγελάκας: Αυστηροί έλεγχοι στα κρατικά αυτοκίνητα

Σφίγγει τα λουριά ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας για τη χρήση και την κυκλοφορία όλων των υπηρεσιακών οχημάτων του δημόσιου τομέα. Με απόφασή του συγκρότησε συνεργεία ελέγχου σε κάθε Περιφέρεια (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) «για την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής των κανόνων χρήσης, κίνησης και κυκλοφορίας των αυτοκινήτων - οχημάτων του Δημοσίου, όπως αυτοί προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις, των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού), των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα στους νομούς αρμοδιότητάς μας».

 

Τονίζει ότι τα συνεργεία θα ελέγχουν τα οχήματα όλων των δημόσιων υπηρεσιών, τα οποία κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σημειώνει πως τα οχήματα θα πρέπει: «Να είναι εφοδιασμένα κατά την κυκλοφορία τους με διαταγή πορείας και δελτίο κίνησης. Να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Να μην κινούνται τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, εκτός αν υφίστανται επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες που επιβάλλουν την εξαίρεσή τους από τον περιορισμό αυτό και πάντοτε με την έγκριση της αρμόδιας αρχής. Να μην κινούνται εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας ή της ζώνης ευθύνης στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του το εξυπηρετούμενο πρόσωπο ή η υπηρεσία. Να μην οδηγούνται από άλλον εκτός από τον υπεύθυνο οδηγό ή από αυτόν στον οποίο κατ’ εξαίρεση παρασχέθηκε η έγκριση για οδήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Να μη μεταφέρουν πρόσωπα και πράγματα άσχετα προς την υπηρεσιακή αποστολή ή μέλη οποιωνδήποτε οργανώσεων ή συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των εξυπηρετούμενων προσώπων ή των ίδιων των οδηγών».

Ο κ. Αγγελάκας διευκρινίζει ότι «ο έλεγχος θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντός και εκτός των ωρών εργασίας, καθώς σε ημέρες αργίας ανάλογα με τις ανάγκες για τη διεκπεραίωση του έργου τους και θα υποβάλλουν σχετική αναφορά στο Τμήμα Κρατικών Οχημάτων, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του παραβάτη, ο τόπος, ο χρόνος και όλα τα σχετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα για την επιβολή ποινών στους παραβάτες». Επίσης, επισημαίνει ότι «τα συνεργεία ελέγχου θα συνεργάζονται με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις οι οποίες θα βοηθούν, αν χρειαστεί, στο έργο τους».

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το συνεργείο συγκροτούν οι Δημήτριος Θανογιάννης, Ευάγγελος Θεοδωρόπουλος και Γεώργιος Κιρίμης.