Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 22:15

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τηλεδιάσκεψη για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ

Γράφτηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τηλεδιάσκεψη για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τιμώμενης στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης συζητήθηκε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. Αναστάσιο Τζήκα και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Αλέξη Τσαξιρλή.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει δύο περίπτερα στην φετινή ΔΕΘ, ένα στην είσοδο της έκθεσης που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο 1821 και ένα δεύτερο στον εμπορικό χώρο της έκθεσης, στο οποίο θα παρουσιάζονται προϊόντα της Πελοποννήσου. Οσον αφορά τα προϊόντα που θα εκτεθούν στο δεύτερο περίπτερο, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα συνδιάσκεψη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις. Οσον αφορά το εμβληματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην είσοδο της ΔΕΘ, θα υπάρχουν σε αυτό εκθέματα από την εποχή του Αγώνα του 1821, μαζί με υλικό που ήδη έχει έτοιμο η Περιφέρεια. Ο τρόπος που θα γίνει η προβολή τους στο εν λόγω περίπτερο και η εσωτερική του διαμόρφωση εξετάζεται να αναληφθεί από την ΔΕΘ Helexpo η οποία θα στείλει σχετική προσφορά”.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και τα στελέχη της ΔΕΘ Helexpo συζήτησαν κατ’ αρχήν το θέμα αξιοποίησης κατάλληλου χώρου -στο υπό δημιουργία Βιομηχανικό Πάρκο, στην Μεγαλόπολη- στον οποίον θα γίνεται διοργάνωση θεματικών εκθέσεων και προβολή πελοποννησιακών προϊόντων, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Από την πλευρά της ΔΕΘ Helexpo εκφράστηκε η σκέψη ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει η Μεγαλόπολη ως «αντένα» της ΔΕΘ στη νότια Ελλάδα, ενώ μια δεύτερη θα είναι στη Λαμία".


NEWSLETTER