Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 08:26

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια για τη διαχείριση των σκουπιδιών

"Οπως ξεκαθαρίστηκε και στην τελευταία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι θέμα της Περιφέρειας, η οποία πρέπει να πληρώσει και τα χρήματα που απαιτούνται για την διαχείριση στον ενδιάμεσο χρόνο. Διαφορετικά θα ληφθούν αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο". Την κατηγορηματική αυτή θέση εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας -και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου- Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σήμερα στις 10 το πρωί, μετέχει στην πρώτη από τις συσκέψεις που συγκαλεί στην Τρίπολη ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας για την υλοποίηση της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων.

 

«Oι δήμαρχοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, όμως ο κόσμος ξέρει ότι η διαχείριση δεν ανήκει σε μας -ξεκαθαρίστηκε αυτό στην τελευταία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ» πρόσθεσε ο Π. Νίκας.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Μ. Αγγελάκα, όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, θα μετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ -ως εκπροσώπου των ΟΤΑ της Πελοποννήσου- καθώς και των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.

Την αντιπροσωπεία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ θα αποτελούν, ο πρόεδρος του Συνδέσμου δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας όπως επίσης οι δήμαρχοι Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος και Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.