Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 19:02

Καθαρισμοί δρόμων της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια Πελοπόννησου

Καθαρισμοί δρόμων της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια Πελοπόννησου

Καθαρισμοί εθνικού, επαρχιακού και δασικού οδικού δικτύου και δικτύου ΓΟΕΒ βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία από την Περιφερειακή Ενότητα.

Ειδικότερα, συνεχίζονται από τα μηχανήματα της Π.Ε. οι εργασίες συντήρησης δασικών οδών, στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης του κινδύνου πυρκαγιών, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και τα αρμόδια Δασαρχεία. Εχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο του δάσους Ταϋγέτου και Βασιλικής, στους δασικούς δρόμους από Κέντρο προς Ρίντομο, προς Αγιο Νίκωνα, Μηλέα προς Παναγία Γιάτρισσα, Παναμπέλια προς Αγία Θεοδώρα και Ποταμιά προς Μάλη.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων και διωρύγων στην κάτω ζώνη του ΓΟΕΒ Παμίσου, ενώ οι παρεμβάσεις καθαρισμού πρανών στο εθνικό δίκτυο υλοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού Καλαμάτα - Τσακώνα. Στο επαρχιακό δίκτυο οι παρεμβάσεις καθαρισμών πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα Τρίοδος - Ανδρούσα, Καλογερόρραχη - Ελληνοεκκλησιά, Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και Μάνεση - Διόδια.
Επιπλέον αντιπλημμυρικές εργασίες υλοποιήθηκαν από συνεργείο της ΠΕ Μεσσηνίας στο ρέμα του Βυρού.