Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 13:01

Πελοπόννησος: Συνεδρίαση για τις συνέπειες των πυρκαγιών με αίτημα 28 περιφερειακών συμβούλων

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Συνεδρίαση για τις συνέπειες των πυρκαγιών με αίτημα 28 περιφερειακών συμβούλων

"Η αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" θα συζητηθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη στις 4 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Το Σώμα θα συνεδριάσει μετά από αίτημα που υπέβαλαν 28 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Οι σύμβουλοι στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μανώλη Σκαντζό ανέφεραν τα εξής:

"Η περιφερειακή αρχή δεν έχει πρόθεση να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο των υπογραφών. Για αυτό το λόγο ζητάμε οι κάτωθι περιφερειακοί σύμβουλοι με τις υπογραφές μας τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με βάση με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση του Πε. Συ. Π. για το θέμα: «Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων συνεπειών».

Την επιστολή υπογράφουν οι σύμβουλοι (με τη σειρά που αναφέρονται στην ανακοίνωση): Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Γιώργος Δέδες, Μαρία Βεργινάδη, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Χρήστος Καρούζος, Χρήστος Κορσιώτης, Αναστάσιος Μποζίκης, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Κάτσαρης, Γιάννης Μπουντρούκας, Νίκος Γκιλίτσης, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Πέτρος Τατούλης, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Ντίνα Νικολάκου, Θανάσης Πισιμίσης, Απόστολος Γκούνης, Γιώργος Ρουμελιώτης, Αντώνης Λυμπέρης, Κλημεντίνη Παπαντωνίου-Κορώνη, Αντωνία Μπούζα, Ντία Τζανετέα, Χαράλαμπος Σκούρος, Μιχάλης Σταματάκος, Ηλίας Κανελλάκης και Γιώργος Πετρίτσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η συνεδρίαση θα γίνει διά ζώσης για τους εμβολιασμένους περιφερειακούς συμβούλους και μέσω τηλεδιάσκεψης για όποιον σύμβουλο δεν έχει εμβολιαστεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER