Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 23:01

Επερώτηση Μπούζα για αντιπλημμυρικά

Γράφτηκε από την
Επερώτηση Μπούζα για αντιπλημμυρικά

 

“Ενημέρωση σχετικά με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Μεσσηνίας” ζητεί με επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβουλος της “Νέας Πελοποννήσου” Αντωνία Μπούζα.

Αφού κάνει λόγο για “καταστρατήγηση της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με λιγοστές συνεδριάσεις μέσα στο έτος”,  για “περιφερειακό μηχανισμό με φανερή δυσκινησία και έλλειψη σχεδιασμού” στις καταστροφικές πυρκαγιές και για κινδύνους από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, εκτιμά πως “είναι ορατή η ανάγκη ενός συγκροτημένου και ρηξικέλευθου σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις περιφερειακές ενότητες, προκειμένου να προληφθούν τυχόν έκτακτες και καταστροφικές πλημμύρες”.

Η κ. Μπούζα, μεταξύ άλλων, ρωτά την περιφερειακή αρχή: “α) Ποιες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Μεσσηνία έχουν προγραμματιστεί για τον χειμώνα που έρχεται; Υπάρχει στο σχεδιασμό σας νέα εργολαβία και σε τι εύρος ή έχετε σήμερα ενεργή εργολαβία η οποία εργάζεται επάνω στην αντιπλημμυρική θωράκιση και δεν γνωρίζουμε; β) Εχει αξιολογηθεί - καταγραφεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές που κάηκαν πρόσφατα, σε Δήμο Οιχαλίας και Δήμο Πύλου-Νέστορος; Σε ποιες ενέργειες έχετε ήδη προβεί μέχρι σήμερα; γ) Σε περιοχές που στο παρελθόν υπέστησαν καταστροφές από πλημμύρες, γιατί καθυστερεί ο καθαρισμός των αποδεκτών τα δύο χρόνια ευθύνης σας; Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε σχετικά με τον καθαρισμό του ποταμού Μαυροζούμαινα, διότι στη γέφυρα η κοίτη του ποταμού έχει καλυφθεί με πολλά δέντρα και βλάστηση και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των όμορων ιδιοκτησιών. Ο ποταμός αυτός έχει πλημμυρίσει στο παρελθόν και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και είναι αδιανόητη η ολιγωρία στην ευθύνη σας. δ) Είχε προγραμματιστεί από το 2019 ο καθαρισμός στο ποτάμι της Μυρτοποταμιάς και παρέμβαση στη γέφυρα που παρουσιάζει προβλήματα. Γιατί εξαιρέθηκε και δύο χρόνια μετά παραμένει χωρίς κάποια παρέμβαση; ε) Είμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών για καθυστερήσεις και απουσία καθαρισμών σε ποταμούς - ρέματα στην περιοχή της Μάνης. Ποιος ο προγραμματισμός σας για την ευαίσθητη αυτή περιοχή;”.


NEWSLETTER