Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 15:50

Υπέρ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Υπέρ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Την πρόταση υπερψήφισαν 18 σύμβουλοι των παρατάξεων του Παναγιώτη Νίκα και του Γιάννη Μπουντρούκα, ενώ 17 σύμβουλοι των παρατάξεων των Πέτρου Τατούλη, Γιώργου Δέδε, Θανάση Πετράκου και Δήμητρας Λυμπερόπουλου ψήφισαν πρόταση καταγγελίας της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νίκου Γόντικα ψήφισε τη δική της πρόταση.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος υποστήριξε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνει είδος πολυτελείας εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Πετράκος εισηγήθηκε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση, να επανεξεταστεί η απολιγνιτοποίηση και να συμμετέχουν όλοι στα συλλαλητήρια στη Μεγαλόπολη και στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης είπε ότι η Γερμανία κοινωνιοποιεί την ιδιωτική ενέργεια και την αποδίδει στην αυτοδιοίκηση. Εξέφρασε την αντίθεσή του και στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, ενώ είπε ότι ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ επειδή ενδεχομένως υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση και αθέμιτη κερδοσκοπία.

Ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε πρόωρο το στρατήγημα της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη αυτοκτονεί στον τομέα της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» Γιάννης Μπουντρούκας είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη για να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις όπως έγιναν και στον ΟΤΕ όταν ιδιωτικοποιήθηκε.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας είπε ότι η περιφερειακή αρχή Τατούλη ήταν πρωταθλήτρια στις ιδιωτικοποιήσεις και ότι τάχθηκε μαζί με τον βουλευτή Κώστα Βλάση υπέρ της τροφοδοσίας της Μεγαλόπολης από καπιταλιστές.

Η επικεφαλής της «Πράσινης Πελοποννήσου» Δήμητρα Λυμπεροπούλου σημείωσε ότι η παράταξη είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και υπέρ της παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι κερδισμένος από τη μετεξέλιξη της ΔΕΗ θα βγει ο ελληνικός λαός. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λιγνίτης στη Μεγαλόπολη και υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις που έγιναν για να μην εξορυχθεί στη Μεσσηνία. Ο περιφερειάρχης είπε ότι οι μόνοι που ενδεχομένως βλάπτονται από την πώληση της ΔΕΗ είναι οι συνδικαλιστές που πηδούσαν πάνω στο γραφείο του διοικητή και κατέβαζαν τους διακόπτες.

Θ.Λ.


NEWSLETTER