Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 09:00

Νίκας στην έκθεση "Πανηπειρωτική 2021: “Η συνεργασία των Περιφερειών αναγκαία προϋπόθεση για ανάπτυξη”

Γράφτηκε από την
Νίκας στην έκθεση "Πανηπειρωτική 2021: “Η συνεργασία των Περιφερειών αναγκαία προϋπόθεση για ανάπτυξη”

 

«Βρισκόμαστε εδώ επιδιώκοντας συνεργασίες, καθώς η συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη γενικότερη ανάπτυξη της πατρίδας μας». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τα Γιάννενα, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021”, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για τους δεσμούς που ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ των Πελοποννήσιων και των Ηπειρωτών, και επισήμανε ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται από την ύπαρξη πλέον ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος συνδέει με ασφάλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τις Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, επιτρέποντας την ανάπτυξη συνεργασιών σε αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Δεν παρέλειψε ο Π. Νίκας να αναφερθεί στην ήδη καλή σχέση και συνεργασία που υπάρχει -και σε προσωπικό επίπεδο- με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε διάφορα ζητήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, την ολοκλήρωση του Δυτικού Οδικού Άξονα, αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην “Πανηπειρωτική 2021” έχει πολλαπλούς στόχους, μεταξύ των οποίων την προβολή της σε επιχειρηματικό και παραγωγικό επίπεδο μέσα από τη συνεργασία και των Επιμελητηρίων, την προώθηση του τουρισμού, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου που η περιοχή αυτή της Ελλάδας είχε στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Περιγράφοντας, στη συνέχεια, με αδρές γραμμές τη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων εκτιμώντας ότι αυτή θα αρχίσει τη σταδιακή λειτουργία της πριν το τέλος του φετινού χρόνου – ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στη βαρύτητα που δίνει η περιφερειακή αρχή στη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, μέσα από ήδη προγραμματισμένα δημόσια έργα, αλλά και μέσα από δεκάδες προτάσεις ιδιωτών για σημαντικές επενδύσεις στην εν λόγω περιοχή. Ακόμα, στάθηκε και στο θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο, εκτιμώντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν δρομολόγια στην γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο. Δεν παρέλειψε εξάλλου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου να επισημάνει την ενίσχυση του πολιτισμού από την περιφερειακή αρχή, τόσο μέσα από έργα στα πάμπολλα μνημεία της περιοχής, όσο και μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδόσεις σημαντικών πνευματικών πονημάτων.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρέθεσε δείπνο στους εκπροσώπους των αρχών και των μέσων ενημέρωσης της Ηπείρου, στον χαιρετισμό του προς τους οποίους επανέλαβε τη σημασία της συνεργασίας για την ανάπτυξη, καθώς και τον ουσιαστικό ρόλο που θα παίξει ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του με τον ομόλογό του της Πελοποννήσου σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό του Δυτικού Άξονα, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν αίσιες εξελίξεις για την ολοκλήρωση του εν λόγω δρόμου στο έδαφος της Ηπείρου, στο εναπομένον τμήμα του Γιάννενα – Κακαβιά.

Στο δείπνο παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ιωαννίνων αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μάξιμου, καθώς επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας Τάσος Γανώσης και Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου.


NEWSLETTER