Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 08:45

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Καταψηφίστηκε το μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Καταψηφίστηκε το μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του μάστερ πλαν του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την είχε εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία.

Τη ΜΠΕ καταψήφισαν 21 σύμβουλοι, ενώ θετικά γνωμοδότησαν 19 σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη δευτερολογία του προειδοποίησε ότι τυχόν αρνητική γνωμοδότηση ενδέχεται να οδηγήσει σε ματαίωση των προβλεπόμενων παρεμβάσεων στο λιμάνι, ωστόσο η προειδοποίησή του αγνοήθηκε και το Σώμα αποφάσισε να συγκρουστεί με το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και να καταψηφίσει τη ΜΠΕ του μάστερ πλαν.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι τα τελευταία χρόνια το λιμάνι είναι άδειο, καθώς ελλιμενίζονται μόνο 40 εμπορικά πλοία το χρόνο. Σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα του λιμανιού είναι η έλλειψη χερσαίας ζώνης και ότι προφανώς το Πάρκο του Λιμενικού δεν μπορεί να μετατραπεί σε χερσαία λιμενική ζώνη. Επίσης ανέφερε ότι η κρουαζιέρα έχει προοπτική και ότι θα ενισχυθεί μόνο αν κατασκευαστεί ο δρόμος Τσακώνα - Πύργος, τονίζοντας ότι η μελέτη κόστισε 600.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με τη στήριξη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο περιφερειάρχης θύμισε ότι στον προλιμένα υπάρχουν οι παράνομες  κατασκευές του ΝΟΚ και του Αιόλου και είπε πως διαφωνεί με τη μετακίνηση των ναυταθλητικών εκτάσεων προτείνοντας να κατασκευαστεί ισόγειο κτήριο για τη στέγαση των συλλόγων. Ο κ. Νίκας κατήγγειλε τις παρατάξεις της Αριστεράς που επιχειρούν να ακυρώσουν όλα τα έργα και ρώτησε ποια συλλογικότητα σε ένα δήμο είναι ανώτερη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης κατήγγειλε μεθόδευση με στόχο να μην γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το μάστερ πλαν. Είπε ότι είναι παράλογη η πρόβλεψη για αποβίβαση επιβατών κρουαζιερόπλοιων ανάμεσα σε εμπορεύματα και κατήγγειλε επίσης την απουσία των μελετητών από τη συνεδρίαση. Σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο κ. Τατούλης είπε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να έχει σφαιρική απόφαση και ότι πρέπει ένα ενιαίο Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο να αντικαταστήσει τα δημοτικά.

Ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Γιώργος Δέδες είπε ότι οι προτεινόμενες χρήσεις του προλιμένα είναι αντίθετες των προβλέψεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καλαμάτας, καταγγέλλοντας ότι το μάστερ πλαν προβλέπει ογκώδη κτήρια στον προλιμένα.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας είπε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει με το μάστερ πλαν και ότι τις ΣΔΙΤ τις πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι καπιταλιστές.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι το μάστερ πλαν συγκρούεται με το ΓΠΣ της Καλαμάτας.

Η επικεφαλής της «Πράσινης Πελοποννήσου» Δήμητρα Λυμπεροπούλου σημείωσε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας είναι εθνικής σημασίας και ρώτησε γιατί δεν χρηματοδοτούνται τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο επικεφαλής της «Ανταρσίας του Μοριά» Παναγιώτης Κάτσαρης ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα τσιμεντωνόταν η παραλία για να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα.

Η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής για τον Προλιμένα Μαρίστα Ορφανού είπε ότι τα "ογκώδη κτήρια" εμφανίστηκαν ξαφνικά το 2020 και χαρακτήρισε "περίεργη" την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την οποία ψήφισαν οι παρατάξεις που εξέφραζαν ενστάσεις και επιφυλάξεις

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος εκπροσωπώντας παραγωγικούς φορείς σημείωσε ότι είναι λάθος να μιλάμε για λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ είναι εθνικής σημασίας. Ο κ. Καραμπάτος χαρακτήρισε λάθος τη χρήση του λιμανιού από μέγα γιοτ γιατί θα ακυρώσει την εμπορική χρήση του. 

Η εκπρόσωπος συλλογικοτήτων Φεβρωνία Εξακουστίδου τόνισε ότι το εγκεκριμένο μάστερ πλαν είναι δεσμευτικό για τις επόμενες μελέτες.

Θ.Λ.


NEWSLETTER