Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 21:44

Ο Τατούλης σε «Ένωση Μεσσηνίας» και «Συκική»

Ο Τατούλης σε «Ένωση Μεσσηνίας» και «Συκική»

Τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας» και τις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού της «Συκικής» επισκέφθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί.

Κατά την επίσκεψη του στην «Ένωση Μεσσηνίας» ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Γιώργο Λαζόγιαννη και τα στελέχη του σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, επισημαίνοντας και την προσπάθειά τους για την ανάδειξη και την προβολή των προϊόντων.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης «Συκική» Παναγιώτη Παπαγεωργίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Ασπροχώματος. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των συκεώνων, ένα πάγιο αίτημα των συκοπαραγωγών. Οι εκπρόσωποι της «Συκικής» θεωρούν επιβεβλημένη πλέον την ανάγκη της αναδιάρθρωσης, επικαλούμενοι την ύπαρξη δομημένων αγορών και την έλλειψη του προϊόντος.

Στις συναντήσεις στους δύο ανωτέρω αγροτικούς συνεταιρισμούς παρευρέθηκαν οι περιφερειακές σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου καθώς και το στέλεχος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.