Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 09:21

Παρέμβαση Νίκα μετά το ρεπορτάζ της «Ε»: “Κούκλα” το Αεροδρόμιο με την γενική ανακαίνιση

Γράφτηκε από τον
Παρέμβαση Νίκα μετά το ρεπορτάζ της «Ε»: “Κούκλα” το Αεροδρόμιο με την γενική ανακαίνιση

Τις εργασίες νοικοκυρέματος του αεροσταθμού "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" επιθεώρησε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Τσιώρος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη πως αποκαταστάθηκε το δίκτυο αποχέτευσης και έγιναν λειτουργικοί οι χώροι υγιεινής.

Ο κ. Νίκας δήλωσε μετά την επιθεώρηση των εργασιών: 

«Ευχαριστώ τον αερολιμενάρχη για το γεγονός ότι μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Αεροδρομίου. Αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε, τα κάναμε πράξη στον υπερθετικό βαθμό. Βελτιώθηκαν όλοι οι χώροι του Αεροδρομίου και κυρίως βελτιώθηκαν οι χώροι υγιεινής που ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση.

Στη συνέχεια θέλω να δηλώσω πως σε ό,τι ζητήσει ο κ. αερολιμενάρχης, παρά το γεγονός ότι με τη στενή έννοια η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, θα παρεμβαίνουμε αμέσως, διότι το Αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι η πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όχι μόνο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Είναι ο χώρος από τον οποίο διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι, και βεβαίως είναι ένας χώρος ο οποίος συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας. Οτιδήποτε ζητήσει, σε χρόνο ταχύτατο θα παρεμβαίνουμε και θα τα αποκαθιστούμε.

Έχω φωνάξει εδώ και τον υπεύθυνο του ΓΟΕΒ, τον κ. Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος θα δει και τους κόμβους που είναι έξω από το Αεροδρόμιο, ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να γίνει παρέμβαση και ανάδειξη και αυτών των σημείων. Εχουμε υποχρέωση η πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο -και με μια έννοια και στην Ελλάδα- να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχουμε υποχρέωση και θα το κάνουμε. Το κράτος υπό την οποιαδήποτε μορφή του πρέπει να συνεργάζεται... οι διάφορες εκφράσεις του κράτους, ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Διότι αν μπλέξουμε με τη γραφειοκρατία, ξέρετε τι συμβαίνει.  

Συγχαρητήρια στον κ. αερολιμενάρχη για αυτά τα οποία κάνει. Πίσω μου θα είναι το περίπτερο της Περιφέρειας. Εχει αναλάβει ειδικός επιστήμονας, αρχιτέκτονας, ο οποίος θα το διαμορφώσει. Και δεν θα είναι ένα περίπτερο άδειο: Θα είναι ένα περίπτερο το οποίο θα έχει προσωπικό, σε λίγο θα γίνει η προκήρυξη από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Θα προσληφθούν 2 ή 3 υπάλληλοι με διαδικασίες συγκεκριμένες, δηλαδή πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών Σπουδών, κυρίως Αρχαιολογίας, ή Τουριστικών Σπουδών. Πρέπει να είναι πολύγλωσσοι οι υπάλληλοι αυτοί και θα είναι στην υποδοχή και στις αναχωρήσεις όλων των αεροσκαφών, να υποδέχονται και να αποχαιρετούν, δίνοντας στον κόσμο και συμβολικά δώρα. Οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν την εντολή να συνεργάζονται και να υπακούν στον αερολιμενάρχη και να τον βοηθούν σε οτιδήποτε κι αν ζητήσει, δηλαδή να ενισχύσουμε και το προσωπικό του Αεροδρομίου – και μπορούμε να το κάνουμε κι αυτό. Σε πολύ λίγο καιρό, υπάλληλοι θα είναι εδώ ώστε να είναι το πρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Αεροδρόμιο.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Δεν είναι μεγάλο αυτό το οποίο κάναμε. Είναι ένα έργο το οποίο έχει συμβολική σημασία, πως το κράτος με την οποιαδήποτε έκφρασή του συνεργάζεται και παρεμβαίνει και λύνει τα προβλήματα. Να τα λύνουμε πριν παρέμβουν οι δημοσιογράφοι. Να τα εντοπίζουμε και να τα λύνουμε πρώτα εμείς. Ευχαριστώ πάρα πολύ ακόμα και για την κριτική σας, όπου να αποδεχτείτε ότι η κριτική σας είχε ένα άμεσο αποτέλεσμα και άμεση παρέμβαση».

Ο κ. Τσιώρος από την πλευρά του ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή σας επίσκεψη και για τη σημαντική βοήθεια που μας προσφέρατε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο εσείς όσο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποκαταστάθηκε πλήρως και με επιτυχία η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και των χώρων υγιεινής. Από ό,τι είδατε και στη σύντομη ξενάγηση που κάναμε, είχαμε κι άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις στις υποδομές του Αεροδρομίου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο προς το επιβατικό κοινό όσο και προς τους χρήστες του Αεροδρομίου».

Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν στο Αεροδρόμιο οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Θ.Λ.


NEWSLETTER