Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 11:10

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση «Freskon 2022»

Γράφτηκε από την

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην έκθεση «Freskon 2022» (Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων & Λαχανικών) που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-ΗΕLEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου: «Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, μέσω της παρουσίας της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, να προβάλει και να προωθήσει προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, να ενισχύσει το εμπόριο και τις εξαγωγές και να συμβάλει στη διεύρυνση των συνεργασιών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να καλύψει το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο αυτής (20%) θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες.

Η έκθεση Freskon αποτελεί ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων, επικεντρώνεται στην καινοτομία και αναδεικνύει τον ρόλο της ως ένας σημαντικός κρίκος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών στις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους λιανεμπόρους, αλλά και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής.

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας το αίτημά τους στο email: grammateiathem@gmail.com έως και την Πέμπτη 28 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 27213 61423.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται στους 15. Το κόστος που επιμερίζεται για τους συμμετέχοντες κυμαίνεται από 100 - 150 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί ο τελικός σχεδιασμός του συνόλου του εκθεσιακού χώρου που έχουμε δεσμεύσει. Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και με γνώμονα την ανάγκη εκπροσώπησης, κατά το δυνατό, περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων".