Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 09:04

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βραβεία σε επιχειρήσεις που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς ελαιολάδου και ελιάς

Γράφτηκε από την

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απένειμε βραβεία στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς της 30ής Διεθνούς Εκθεσης Detrop boutique 2022.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου- τόνισε το ενεργό και αδιάλειπτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας, αφ’ ενός για τον πρωτογενή τομέα μέσα από δράσεις και συνεργασίες που στοχεύουν στην αναζωογόνησή του και την προσέλκυση νέων ανθρώπων στην γεωργική δραστηριότητα, και αφ’ ετέρου για την επιχειρηματικότητα, αλλά και την καινοτομία, η οποία -όπως τόνισε- στηρίχθηκε ιδιαίτερα από την Περιφέρεια κατά την έξαρση της πανδημίας, αναφερόμενος παράλληλα και τις προσκλήσεις μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Η έκθεση Detrop boutique 2022,  πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης μεταξύ 2 και 4 του περασμένου Απριλίου -με τη συμμετοχή επιχειρήσεων και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-, ήταν προσανατολισμένη στον τομέα της παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων διατροφής.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι: Agrovim Α.Ε., Δραγώνας ΑΦΟΙ Α.Ε. Blauel Greek Organic Products, Κοινωνιική Συνετ. Επιχ. Μεσσήνης "ΓΑΙΑ", Επίκουρος Βολολογικά προϊόντα ΕΠΕ,  Αναγνωστόπουλοος Α. και  ΣΙΑ ΟΕ, Αγροτικός ελαιουργικός συναιτερισμός Αγίων Αποστόλων, Δ. Μουρλάς και  ΣΙΑ Ε.Ε. Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μικρής Μαντινείας και Αβίας, Μ.& Θ. Κοντόπουλος ΑΒΕΕ,  Κρημνιανιώτης Νικόλας,Γεώργιος Αυρηλιώνης και ΣΙΑ Ε.Ε.,