Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 08:14

Αναβάθμιση νοσοκομείων ζήτησε ο Νίκας από Πλεύρη

Γράφτηκε από την
Αναβάθμιση νοσοκομείων ζήτησε ο Νίκας από Πλεύρη

 

“Επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι αυτή την στιγμή δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων -“αυτό που επιζητείται και αποτελεί βούληση του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων, αυτό απασχολεί άμεσα το υπουργείο” επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά, ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που διαπιστώνονται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με τον τελευταίο να γνωστοποιεί ότι θα βρεθεί σε αυτή τον Ιούνιο, προκειμένου να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία, να καταγράψει την κατάσταση και να διαπιστώσει ενδεχόμενα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Π. Νίκας παρέδωσε στον υπουργό πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων -ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο εθνικό σύστημα υγείας και στις 5 περιφερειακές ενότητες. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το “μέτριο επίπεδο” του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο ως συνέπεια έχει “πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα να υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας να φεύγουν από την Περιφέρεια είτε προς Αθήνα είτε προς Πάτρα”, τονίζοντας ότι “επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων”.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, σημείωσε ότι το ίδιο επιβεβλημένο είναι να υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων -“ήδη η ΕΝΠΕ με ομόφωνη απόφασή της ζητεί να μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τα οποία δεν νοείται να απουσιάζουν οι αιρετοί των τοπικών κοινωνιών” επισήμανε ο Π. Νίκας. Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη στην Αργολίδα για το οποίο -όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης- θα κάνει αναφορά ο υπουργός στη διάρκεια της επικείμενης έλευσής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας σχετικά με το θέμα του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και επέκτασή του.


NEWSLETTER