Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 09:12

Μπούκλης κατά της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνέντευξη στην Καλαμάτα

Μπούκλης κατά της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνέντευξη στην Καλαμάτα

Την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την περιφερειακή αρχή επέκρινε χθες ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.

 Κάλεσε την πλειοψηφία να κάνει την αυτοκριτική της και έναν σαφή απολογισμό του έργου της, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Μπούκλης ανακοίνωσε ότι ως σύμβουλος της Sky Greece προωθεί την άμεση σύνδεση των ΗΠΑ (Σικάγο, Νέα Υόρκη) και του Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ) με την Αθήνα και στη συνέχεια με την Καλαμάτα, ενώ χαιρέτιησε τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο με την EasyJet.
Ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να παρουσιάσει στοιχεία με δείκτες, συμφωνίες και διανυκτερεύσεις για την τουριστική κίνηση της Περιφέρειας, παρατηρώντας ότι «έχουμε δει επικοινωνιακές τακτικές, να δούμε και το αποτέλεσμα. Επεσήμανε ότι το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων έχει μείνει στα λόγια και το καλάθι της Πελοποννήσου παραμένει αδειανό.
Οσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων μίλησε για το φιάσκο των δεματοποιητών. Ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και να μη δεσμευτεί η Περιφέρεια για εγγυημένες ποσότητες (150.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο) στον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού για την οριστική διαχείριση, γιατί ακυρώνεται ο ΠΕΣΔΑ, η εθνική και κοινοτική νομοθεσία κι εξέφρασε επιφυλάξεις, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, αν ο διαγωνισμός δεν πάει καλά.
Επέκρινε την περιφερειακή αρχή για αμέλεια, γιατί η καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκίνησε μόλις πριν 2 - 3 εβδομάδες και χάθηκε ένα 2μηνο - 3μηνο.
Επιπλέον, για Δημόσια Υγεία δήλωσε ότι θα ζητήσει στοιχεία από τις Περιφερειακές Ενότητες για θέματα ελέγχων ποιότητας νερού και τροφίμων.
Στο θέμα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τα φαινόμενα διάλυσης, σημείωσε ότι σε κάθε θέμα θα ζητά πλέον ονομαστική ψηφοφορία.
Για τη μη συζήτηση στο Συμβούλιο των θεμάτων της ΕΡΤ και του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, ο Λ. Μπούκλης παρατήρησε πως είναι επιεικώς απαράδεκτο γεγονός η μη συζήτηση για την ΕΡΤ που ήταν θέμα εξαιρετικά σημαντικό. Είπε ότι θέλει αναδιάρθρωση η ΕΡΤ, αλλά επεσήμανε πως δεν τιμάει μια κυβέρνηση να κατεβάζει τους διακόπτες κεντρικά και τοπικά στη Μεσσηνία. Για τη μη συζήτηση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής επέκρινε την πλειοψηφία του ΠεΣυ για  ατολμία και πολιτικό καιροσκοπισμό, επισημαίνοντας ότι «μετράνε τα κουκιά και τους ψηφοφόρους και όχι το ήθος, ενώ τάχθηκε κατά της βίας.
Στο θέμα του Προαστιακού Λουτρακίου, μίλησε για ανακολουθία έργων και λόγων, για πολιτικό εμπαιγμό και αδικαιολόγητη καθυστέρησης της Περιφέρειας και ζήτησε να υλοποιηθεί το καθολικό αίτημα των κατοίκων για άμεση ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Τέλος, ο κ. Μπούκλης εκθείασε την παρουσία του εκπροσώπου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Νίκου Πατσαρίνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέροντας ότι έχει αναβαθμίσει το Συμβούλιο με τα τεχνοκρατικά του στοιχεία και την ευγένειά του.