Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 20:12

Πύργος - Τσακώνα, τρένο και δρόμος Μάνης στη συζήτηση Μητσοτάκη - Νίκα στο Μαξίμου

Γράφτηκε από την

Θέματα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην κατ’ ιδία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο ημέρες πριν την έλευση του δεύτερου στη Μεσσηνία.

Η ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και η δημιουργία Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Αργολίδα ήταν τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ανάμεσα σε πρωθυπουργό και περιφερειάρχη.

Οσον αφορά τη Μεσσηνία έγινε συζήτηση και για την ανάγκη βελτίωση του δρόμου προς τη Μάνη. Για τους υπόλοιπους νομούς συζητήθηκαν: Για τη Λακωνία, η ολοκλήρωση του δρόμου Γύθειο – Πυρρί. Για την Αρκαδία, η διασύνδεση με τον δυτικό οδικό άξονα μέσου της ολοκλήρωσης του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Πύργος, αλλά και της κατασκευής του δρόμου Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος θα συνδέεται με τον πρώτο στην περιοχή του Αλφειού. Για την Αργολίδα, η επαναλειτουργία της γραμμής των αρχαιολογικών χώρων (Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο), η διάβαση των Δερβενακίων, καθώς και η οδική διασύνδεση του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 συνδέεται με τον πρώτο στην περιοχή του Αλφειού. Για την Κορινθία επισημάνθηκε η ανάγκη επεμβάσεων για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων των ακτών από τη θάλασσα.