Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 22:24

Συνέχιση ανάπλασης στον Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Συνέχιση ανάπλασης στον Μελιγαλά

Για τη δημοπράτηση του έργου συνέχισης της ανάπλασης του πετάλου στον Μελιγαλά, προϋπολογισμού 747.000 ευρώ και τη δρομολόγηση των εργασιών για τον αναδασμό
του Δωρίου, 685.000 ευρώ, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, σε πρόσφατη συνάντηση στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Ο κ. Νίκας, ακόμα, ενημέρωσε την δήμαρχο ότι προχωρούν οι εργασίες στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου, από τις περσινές φωτιές, ύψους 3 εκ. ευρώ και την διαβεβαίωσε πως με αγαστή συνεργασία μεταξύ δήμου και περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν έργα αιχμής για την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας με χρηματοδοτήσεις μέσω του ΠΔΕ, όπως: Η κατασκευή ταρτάν και ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά, 200.000 ευρώ. Η αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας του δήμου, 200.000 ευρώ. Πολιτιστικά μνημεία του δήμου, 40.000 ευρώ. Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο από Άγιο Γεώργιο Δωρίου προς Κοπανάκι, 32.000 ευρώ.
Επίσης, παρατήρησε ότι με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ που εκτιμάται τον φετινό Οκτώβριο, θα εξεταστούν και θα δρομολογηθούν: Στην 7η επαρχιακή από τη Σκάλα έως και το Ζευγολατιό, η αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου που θα συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι που διέρχεται στον Μελιγαλά. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης
για την ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κάτω Μέλπεια.
Η δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία δήμου και περιφέρειας.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και οι θεματικοί Στάθης Αναστασόπουλος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Αννα Καλογεροπούλου και από την πλευρά του δήμου ο γ.γ. Σοφιανός Γυπατίδης και οι πρόεδροι Άνω Μέλπειας Ιωάννης Μαγκαφάς και Κάτω Μέλπειας Χαράλαμπος Δίμηζας.

 


NEWSLETTER