Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 09:49

Νέο ντελίριο από τη Νικολάκου

Νέο ντελίριο  από τη Νικολάκου

Το θέμα της πρόσφατης δημοσκόπησης για την Περιφέρεια, όπου οι Μεσσήνιοι καταψηφίζουν τον Τατούλη, καθώς και ο δικός της τσακωμός με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, υποχρέωσαν χθες την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου να παραχωρήσει εσπευσμένα συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Η κ. Νικολάκου τελικώς εξαπέλυσε μια νέα απαράδεκτη επίθεση κατά της "Ε", με αλαζονεία και φυσικά με ανακρίβειες - ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι στην Περιφέρεια της... διαφάνειας η αδιαφάνεια κυριαρχεί.
Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια κρατάει μυστικά τα χρήματα που έχει μοιράσει στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης για ανακοινώσεις και καταχωρίσεις. Αυτό το σοβαρό ζήτημα μάλιστα, για την αντιπεριφερειάρχη Ντ. Νικολάκου δεν είναι θέμα διαφάνειας, λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και σχέσεων της Περιφέρειας με τα ΜΜΕ· είναι απλώς μια γραφειοκρατική διαδικασία μεταξύ της ηγεσίας της Περιφέρειας και του...  ιδιοκτήτη της "Ε" ή κάθε άλλου ενδιαφερόμενου Μέσου!
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησα από την κ. Νικολάκου την επόμενη φορά να παραδώσει στους δημοσιογράφους επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Περιφέρειας, σχετικά με τις πληρωμένες ανακοινώσεις, τις καταχωρίσεις ακόμα και για πρόχειρους διαγωνισμούς, για ημερίδες, ντοκιμαντέρ, τουριστική προβολή κ.λπ., σε όλα τα μέσα της Περιφέρειας (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, πόρταλ), στο πλαίσιο της διαφάνειας στη λειτουργία της Περιφέρειας. Εκείνη όμως αρνήθηκε και μου απάντησε πως... μπορώ να ζητήσω αυτά τα στοιχεία με επιστολή στην Περιφέρεια - υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα του ιδιοκτήτη της εφημερίδας με την Περιφέρεια.
Επιπλέον όμως η κ. Νικολάκου εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά μια απαράδεκτη και συκοφαντική επίθεση στην "Ε". Μας χαρακτήρισε και πάλι... επίσημο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας χονδροειδώς να κομματικοποιήσει την εφημερίδα και να την απαξιώσει στα μάτια του κόσμου που δεν ανήκει στο κόμμα αυτό της Αριστεράς. Οταν μάλιστα τη ρωτήσαμε από πού βγάζει το συγκεκριμένο συμπέρασμα, απάντησε ότι... «πολλά θέματα που έθετε ο κ. Πετράκος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν στα πρώτα θέματα της εφημερίδας»(!) και ότι η "Ε" ασκεί «μεθοδευμένο πόλεμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεθοδευμένα βάλλεται και συκοφαντείται η Περιφέρεια». Δηλαδή, όποιος ασκεί κριτική και κάνει αντιπολίτευση στην ηγεσία της Περιφέρειας είναι επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει γραμμή από την Κουμουνδούρου… Ετσι έχουν μάθει όμως - ή έτσι τους βολεύει.
Αναφερόμενη στον καβγά της με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά στο Κάστρο της Πύλου, την περασμένη Παρασκευή μετά το τέλος της παρουσίασης της εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, η Ντίνα Νικολάκου έκανε λόγο για... ανακρίβειες της "Ε": Είπε πως συζήτησαν για θέματα - διευθετήσεις με τα οποία η ίδια ασχολείται ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Ανέφερε ότι η εφημερίδα αγνόησε τις δηλώσεις τις δικές της και του κ. Αλευρά πως δεν έγινε τίποτα -παρόλο που φυσικά τις δημοσιεύσαμε- και μας επέπληξε που αναφέραμε και διαλόγους από τον τσακωμό τους, υποστηρίζοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτά ουδέποτε ελέχθησαν. Είπε ότι δεν υπήρχε κανείς από την εφημερίδα εκεί - και σωστά, αλλά δεν μπορεί να μην... πρόσεξε ότι τον τσακωμό τον είδαν από κοντά γύρω στα 20 άτομα, προσκεκλημένοι στην εκδήλωση. Κάποιοι από τους οποίους, μάλιστα, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τον δημόσιο καβγά.
Οσον αφορά τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας "Σήμερα" της Κορίνθου, στοιχεία της οποίας αναδημοσίευσε η "Ε", η κ. Νικολάκου είδε μια αλχημική διάσταση στην πολιτική ανάλυση της "Ε", υποστηρίζοντας και πάλι πως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με σκοπό -τι άλλο;- να πλήξει την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Ανέφερε πως οι πολίτες εμπιστεύονται τον κ. Τατούλη και αναρωτήθηκε «το υπόλοιπο 65% που δεν τον ψηφίζουν είναι εναντίον του;». Κάλεσε μάλιστα την "Ε" να πάρει «την επίσημη γνώμη της εταιρείας που διενήργησε τη δημοσκόπηση, του επιστήμονα, ζητήστε την επίσημη άποψη της εταιρείας»! Με εμμονή υποστήριξε πως «η διαφορά Τατούλη είναι φανερή», επέκρινε την "Ε" που «δε λέει ούτε μια κουβέντα για τον εκλεκτό τους (εννοώντας μάλλον τον Θαν. Πετράκο) που παίρνει κάτω από 10%», ενώ ανέφερε πως μετρήθηκε κι άλλο πρόσωπο που δεν αναφέρθηκε καθόλου στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.
Οταν με τη σειρά μας επισημάναμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία της δημοσκόπησης -όπως α) το γεγονός ότι ο Σταύρος Μπένος που φέρεται να έρχεται δεύτερος δεν έχει εκφράσει κανένα ενδιαφέρον για την Περιφέρεια και δεν "παίζει" στα περιφερειακά μέσα, ενώ έρχεται πρώτος στη Μεσσηνία, β) ότι το 52,6% δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερο να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης από τον Τατούλη, γ) πως ο περιφερειάρχης δε διοικεί με διαφάνεια και δ) ότι το 60,7% δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο του-, η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για... μεμονωμένες κάρτες και μας παρέπεμψε ξανά στην εταιρεία και τον επιστήμονα της δημοσκόπησης. Λες και μια πολιτική εφημερίδα δεν είναι ικανή (ή δεν δικαιούται, ίσως) να διαβάσει και να αναλύσει μια δημοσκόπηση.
Η κ. Νικολάκου υποστήριξε ακόμη ότι το αποκορύφωμα της επίθεσης της "Ε" εναντίον της ήταν η μήνυση προς το πρόσωπό της, για τον αποκλεισμό της εφημερίδας από την Περιφέρεια, από τις διακηρύξεις που δικαιούτο (απ' τον Ιούλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2013), λέγοντας ότι «δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή με το ζήτημα. Εγώ είμαι υπεύθυνη για την ενημέρωση των πολιτών». Στις ερωτήσεις μας όμως, ποιος ήταν ο υπεύθυνος, ποιος ήταν αυτός από την Περιφέρεια που είχε αποκλείσει την "Ε" κάνοντάς της οικονομικό πόλεμο και παραβιάζοντας την ισονομία και τους νόμους, η κ. Νικολάκου δεν απάντησε ποτέ. Και απέφυγε βεβαίως να πει πόσο καιρό ήταν αποκλεισμένη η "Ε"...
Πάντως, εντύπωση προκαλεί και το πώς στήθηκε η χθεσινή συνέντευξη: Εμείς δεν ειδοποιηθήκαμε και παραβρεθήκαμε τυχαία, καθώς έτυχε προσωπικά να βρίσκομαι στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου την ώρα που άλλοι συνάδελφοι προσέρχονταν στο 421, στο γραφείο που ήταν η κ. Νικολάκου. Αφού είχαν μπει οι περισσότεροι κι εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση, με φώναξε ο υπάλληλος Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος συνήθως ειδοποιεί για τις συνεντεύξεις της κ. Νικολάκου. Οταν έθεσα αυτό το θέμα, η αντιπεριφερειάρχης είπε «δεν ειδοποιήσαμε κανέναν, ήταν εντελώς τυχαίο»... και πως ο Ηλ. Παπαγιαννόπουλος ενημέρωσε έναν συνάδελφο (προφανώς του Best) με την προτροπή - παράκληση «πείτε το σε όλους», στους δημοσιογράφους που ήταν λίγη ώρα πριν στη συνέντευξη των εκπαιδευτικών.
Φυσικά κανείς δεν το είπε σ' εμάς, και τυχαία ήμαστε παρόντες στη συνέντευξη - νέα επίθεση - ντελίριο της κ. Νικολάκου.