Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 08:12

Ζυμώσεις πριν το Περιφερειακό: Σύσκεψη ανταλλαγής απόψεων για το αντιπλημμυρικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ζυμώσεις πριν το Περιφερειακό: Σύσκεψη ανταλλαγής απόψεων για το αντιπλημμυρικό Καλαμάτας

 

Με τους μελετητές του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας θα συναντηθεί σήμερα στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενώ την Τετάρτη  η Περιφέρεια διοργανώνει σύσκεψη στο Διοικητήριο Καλαμάτας στην οποία έχουν προσκληθεί οι διευθυντές Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος,   εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τεχνικού κόσμου και οι μελετητές.

Η σύσκεψη θα γίνει πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, με στόχο να υπάρχουν προς το Σώμα εισηγήσεις από τις υπηρεσίες και την επιστημονική κοινότητα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει: Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα έχει συνάντηση, την  Πέμπτη 14 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους εκπροσώπους του γραφείου που εκπόνησε την μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της.  Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αυριανή αυτή συνάντηση στην Τρίπολη αποτελεί προοίμιο της σύσκεψης με το το ίδιο αντικείμενο η οποία συγκαλείται την προσεχή Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή τεχνικών που έχουν και δημόσια ιδιότητα και η οποία πραγματοποιείται εν όψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής μελέτης του πιο πάνω έργου.

Στην σύσκεψη στην Καλαμάτα, την ερχόμενη εβδομάδα, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, διευθυντές μηχανικοί από την κεντρική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, την Διεύθυνση Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τις τεχνικές Διευθύνσεις του Δήμου Καλαμάτας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τεχνικού κόσμου (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.α.), εκπρόσωποι της εταιρείας που μελέτησε το εν λόγω έργο κ.α."


NEWSLETTER