Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 07:37

Προγραμματική σύμβαση για σήραγγα στην Αρκαδική Πύλη

Γράφτηκε από την
Προγραμματική σύμβαση για σήραγγα στην Αρκαδική Πύλη

Με προγραμματική σύμβαση θα συνταχθεί η μελέτη για την κατασκευή σήραγγας στην Αρκαδική Πύλη. Σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αναμένεται να εγκρίνει τη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Μεσσήνης και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια θα διαθέσει 140.000 ευρώ και ο δήμος 10.000 ευρώ, ενώ η Αναπτυξιακή θα αναλάβει τις διαδικασίες για τη σύνταξη της μελέτης.

 

"Το έργο είναι αναγκαίο προκειμένου να εκτραπεί η διέλευση των οχημάτων, που οδεύουν από τους οικισμούς Λάμπαινα, Αρσινόη, Μαυρομάτι με κατεύθυνση προς τους οικισμούς Βαλύρα - Ζερμπίσια και αντιστρόφως, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Πύλης", αναφέρει στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς και παρατηρεί: "Η διέλευση των οχημάτων βαρέων και ελαφρών μέσα από την Αρκαδική Πύλη θα προκαλέσει σε βάθος χρόνου κι εξαιτίας πιθανής αύξησης του μεγέθους των οχημάτων και του κυκλοφοριακού φόρτου, φθορές στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο".

Ο κ. Αλευράς εκτιμά ότι το έργο της κατασκευής της σήραγγας -αναπόσπαστο τμήμα της ανακατασκευής και βελτίωσης του οδικού τμήματος μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων από τη Λάμπαινα έως την Αρκαδική Πύλη-, είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι, πρώτον βοηθά στην ανάδειξη του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, δεύτερον στην ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή και γενικότερα μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας".


NEWSLETTER