Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 22:12

Κατά της παραχώρησης των σκουπιδιών σε ιδιώτη η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Κατά της παραχώρησης των σκουπιδιών σε ιδιώτη η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Τη διαφωνία της για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιδιώτες, εκφράζει η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτιμώντας ότι δε θα δοθεί λύση.

 

Ο εκπρόσωπός της στην Οικονομική Επιτροπή Βαγγέλης Γούργαρης ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός «στερήθηκαν την ενημέρωση σε όλα τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας, ακόμη και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Αρνήθηκαν να ενημερώσουν για τη σύμβαση της Σύμπραξης του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τα τεύχη δημοπράτησης, τα πρακτικά περαίωσης της διαδικασίας, κ.ά.». Παρατήρησε ότι «την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους επιχειρηματικούς ομίλους θα την πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με πανάκριβα τέλη και διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 

Προειδοποίησε «τους κατοίκους της Περιφέρειας ότι η αθλιότητα που επικρατεί στα Δίδυμα Ερμιονίδας στο χώρο του δεματοποιητή, που αποτελεί ανοιχτή χωματερή, θα γενικευτεί, αφού θα εγκατασταθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 12 συνολικά δεματοποιητές για να συγκεντρώνουν απορρίμματα» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό τα λαϊκά στρώματα να κλείσουν τα αυτιά τους στα κούφια λόγια τα μεγάλα. Η φιέστα που στήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπουργούς γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει ανοιχτή χωματερή. Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Τατούλης στήνει τέτοιες φιέστες με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες».