Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 17:12

Επερώτηση Μπούζα για αγροτικό τομέα

Γράφτηκε από την

Επερώτηση για τον πρωτογενή τομέα κατάθεσε η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα. «

Ο πρωτογενής τομέας από την αυξανόμενη ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τις πολιτικές που ακολουθούνται, επηρεάζεται αρνητικά και επιδεινώνεται η θέση του αγροτικού κόσμου. » επισημαίνει η κ. Μπούζα και προσθέτει: «Αχτίδα ελπίδας για αντιστροφή της δυσμενούς κατάστασης, αποτελεί η προθυμία νέων ανθρώπων να ενταχθούν σε Προγράμματα , όπως το Πρόγραμμα "Εγκατάσταση Νέων Αγροτών ΥΠΑΑΤ 2014-2020" και να υπάρξει η πολυπόθητη ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού κόσμου και η ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρέσκεται μόνο σε υπερπροβολή ανούσιων δράσεων χωρίς να προσδίδουν τίποτα ουσιαστικό στην αγροτική οικονομία του τόπου μας π.χ Πρόγραμμα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών, Μάνγκο, Λίτσι κλπ, ενώ για καλλιέργειες που στηρίζουν ουσιαστικά το εισόδημα των Πελοποννησίων    δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, ούτε καν διεκδίκηση καλύτερης τιμής, ενίσχυσης εξαγωγών, ελέγχων    κ.α. , όπως σταφίδα, οπωροκηπευτικά, πατάτα κλπ.

Για το Πρόγραμμα Εγκατάσταση Νέων Αγροτών, η Παράταξη της Νέας Πελοποννήσου έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, έχει ήδη υποβληθεί επερώτηση, αλλά οι εξελίξεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν για το θέμα αυτό επιβάλουν την επανυποβολή επερώτησης.»