Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 21:50

Πετράκος, Δρούγκας και Κάτσαρης για πλατεία Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Πετράκος, Δρούγκας και Κάτσαρης για πλατεία Φιλιατρών

Σκληρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη για τη στάση τους στο θέμα της ανάπλασης των Φιλιατρών στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξαπολύουν με κοινή ανακοίνωση τους οι σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας και Παναγιώτης Κάτσαρης.

Για τον κ. Νίκα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων «Ως γνήσιος οπαδός του Μητσοτακισμού που παντρεύει το νεοφιλελευθερισμό με τον ολοκληρωτισμό, ο Περιφερειάρχης εκφράζει πλήρως την σύγχρονη φεουδαρχία και την ολιγαρχία. Αποφασίζει ως μονοπρόσωπο θεσμικό όργανο, ερήμην της κοινωνίας και του λαού, τον οποίον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν ντρέπεται κιόλας να το ομολογεί. Έτσι με το από 1-12-2022 Δελτίο Τύπου του, μας ενημερώνει το ίδιο που ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του στη συνεδρίαση της 29ης-11-22. Ότι υπογράφει το δάνειο και καθόλου υπόψη του δεν λαμβάνει τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων που εν προκειμένω είναι: α) η ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και β) η πλειοψηφική απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου! Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αυθεντικός εκφραστής της πλέον αντιδραστικής, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής που εφαρμόστηκε μεταπολιτευτικά στην χώρα μας, διοικεί με την ίδια πρακτική και την Περιφέρειά μας. Πολιτική που δε βρίσκει μερικές χιλιάδες ΕΥΡΩ για έργα υποδομής αλλά βρίσκει 500 ευρώ την ώρα (όσα ο κατώτατος μισθός) για την πληρωμή τεχνικών συμβούλων για εκπόνηση – διόρθωση μελετών για έργα βιτρίνας εκατομμυρίων.»

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Να χαίρεσθε ο ένας τον άλλον: Δήμαρχος – “υβριστής” και Περιφερειάρχης - “απόλυτος μονάρχης”, ως μονοπρόσωπα θεσμικά όργανα για την συνεργασία σας αυτή, που η κοινωνία δεν επιθυμεί! Επιτεύγματά σας ο διχασμός της κοινωνίας, η κατάπτωση των αξιών, αλλά και του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος το οποίο κόπτεσθε ότι υπηρετείτε! Σας ενημερώνουμε ότι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι, σε κάθε σας κίνηση από εδώ και πέρα! Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο και στο εξής θα είναι ανένδοτος».


NEWSLETTER