Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 10:27

Δεν χρειάζεται αεροψεκασμός για τα κουνούπια στη Γιάλοβα

Δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα στη Γιάλοβα με τα κουνούπια και δε θα χρειαστεί να γίνει καταπολέμηση με αεροψεκασμούς: Αυτό ξεκαθαρίστηκε χθες στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, που συνεδρίασε στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Στην επιτροπή, όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα, επισημάνθηκε ότι υπάρχει έξαρση των κουνουπιών στην περιοχή από το άνοιγμα της μπούκας στη λιμνοθάλασσα και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενίσχυση των συνεργείων και των μέσων.
Την κατάσταση αυτή παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος, που συμφώνησε ότι, παρά την έξαρση των τελευταίων ημερών, η φετινή εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρσι που χρειάστηκε η διενέργεια αεροψεκασμών από τον Ιούλιο.
Στο μεταξύ, μικτό κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, το Τμήμα Αλιείας και την Τοπογραφική Υπηρεσία, που πραγματοποίησε αυτοψία στη λιμνοθάλασσα με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, διαπίστωσε ότι είναι φυσιολογική η εικόνα της λιμνοθάλασσας, δεν υπήρχε αλλοίωση του τοπίου και τα νερά ήταν στα επιτρεπτά όρια.