Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 15:14

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από δύο αναβολές ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από δύο αναβολές ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Μετά από δύο αναβολές το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα, αν δεν προκύψει πάλι κάποιο άλλο σημαντικό θέμα και δεν περάσει η ώρα, πρόκειται να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη με την παράκαμψη της Πύλου.

Το Συμβούλιο επίσης: Θα γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη βελτίωση της τοπικής οδού Ανω - Κάτω Βέργας. Θα εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Οιχαλίας, για την υλοποίηση της βελτίωσης του δρόμου και την ανάπλαση Αγίου Γεωργίου Δωρίου. Θα εγκρίνει την ανάθεση στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας της κατάρτισης σχεδίου ανάδειξης - καθαρισμού - σήμανσης μονοπατιών στη Δημοτική Ενότητα Ανδανίας και του συμπληρωματικού κτηματολογίου στη διασταύρωση Κάμπου - Σταυροπηγίου.
Την ερχόμενη Δευτέρα η Περιφερειακή Αρχή αναμένεται να ενημερώσει για: Τις νέες προοπτικές για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο με την σύσταση Διεύθυνσης Προορισμού στην "Πελοπόννησος Α.Ε.". Την επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Angelica Schwall - Düren. Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση του Schwäbisch Hall.
Τέλος, στο Συμβούλιο θα απαντηθούν οι επερωτήσεις: Του σύμβουλου Λάμπρου Μπούκλη για την αναγνώριση Π.Ο.Π. της κορινθιακής σταφίδας. Του σύμβουλου Νίκου Γόντικα για "να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι υποδομές του αεροδρομίου Καλαμάτας στον πόλεμο κατά της Συρίας" και για τα στοιχεία που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Του σύμβουλου Αριστείδη Σταθόπουλου για τα αποτελέσματα μετρήσεων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, για το τι ενέργειες έχει κάνει η Περιφέρεια σχετικά με την μη εγκατάσταση στο εξής στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά βιομηχανιών πέραν της μηδενικής ή χαμηλής όχλησης και για τη διαχείριση σκουπιδιών στη θέση "Παλιοροβούνι" του Δήμου Οιχαλίας.