Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 17:10

Συνάντηση για καθιέρωση σήματος “Νεµέα Lions” ΠΟΠ

Γράφτηκε από την

Η διαδικασία για την καθιέρωση και προώθηση του νέου σήματος “Νεµέα Lions” ΠΟΠ αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την Τετάρτη, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας Νίκο Βλάχο.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από τους αρμόδιους φορείς ο νέος φάκελος του ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος ΠΟΠ Νεµέα, την προετοιμασία του οποίου είχε χρηματοδοτήσει με 24.000 ευρώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πλέον, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, προγραμματίζεται από την Περιφέρεια δαπάνη 15.000 ευρώ για τη μελέτη η οποία θα αφορά στην διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί, προκειμένου να δίνεται στα παραγόμενα κρασιά το σήμα “Νεµέα Lions”.
Τα κρασιά µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», θα είναι εκείνα που εκτός της προέλευσής τους από επιλεγµένα αµπελοτεµάχια, θα διακρίνονται για τα ποιοτικά, χηµικά και οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Τα κρασιά µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», θα έχουν ωριμάσει περί τα 2,5 έως 3 έτη πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.