Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 11:04

Επίσκεψη Τσουκαλά στην Τριφυλία για την αγροτική παραγωγή

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Τσουκαλά στην Τριφυλία για την αγροτική παραγωγή

 

Τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας ο κ. Τσουκαλάς ενημερώθηκε  «στα κέντρα παραγωγής καρπουζιών και τομάτας στην Τερψιθέα, τα Φιλιατρά και τον Αγρίλη, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ κ. Παρασκευόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας καλλιεργούνται 5.500 στρέμματα και παράγονται ετησίως περίπου 40.000 τόνοι καρπουζιών και οι εξαγωγές τους σε Ευρώπη και τρίτες χώρες ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες.

Επισκέφθηκε υπαίθριες καλλιέργειες, θερμοκηπιακές μονάδες και πειραματικούς αγρούς και παρακολούθησε τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου για την έκδοση πιστοποιητικού ποιοτικού ελέγχου εξαγωγής καρπουζιών. Επίσης συζήτησε με τους παραγωγούς τα προβλήματα της αύξησης των τιμών των λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων αλλά και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, για τη συλλογή και συσκευασία-τυποποίηση των οπωροκηπευτικών.

Η δυναμική των εξαγωγών της Τριφυλίας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για την αγροτική οικονομία της περιοχής, και αποτελεί ευχάριστη διαπίστωση ότι ο διευθυντής κ. Παρασκευόπουλος και το προσωπικό της ΔΑΟΚ Τριφυλίας βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό.»


NEWSLETTER