Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 20:27

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο "Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης" στην Costa Navarino

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συνέδριο "Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ellines.com, σήμερα στην Costa Navarino.
Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός στο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων ότι στο καινούργιο ΕΣΠΑ οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες θα είναι σημαντικά αυξημένοι, καθώς πλέον δεν θα κάνουν μόνο τεχνικά έργα αλλά και προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και αγροτικής ανάπτυξης. Οπότε και ρόλος των περιφερειαρχών που θα αναδειχθούν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι αναβαθμισμένος. 
Από την πλευρά της κυβέρνησης στο συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών και Αθλητισμού κ. Μαυραγάνης και Ανδριανός. 
Ομιλητές ήταν διακεκριμένοι Ελληνες του εξωτερικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Τις εργασίες άνοιξε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος είχε και το συντονισμό της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν οι Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Αρτεμις Σιμοπούλου, Κώστας Μακρής, Χαρά Νικολοπούλου, Περικλής Παπαδόπουλος και ο ιδρυτής του ellines.com, Χρήστος Μπάρλας, καθώς και οι Ηρώ Τσιμπρή και Γιώργος Τσιμπίδης.