Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 09:23

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων ενα μήνα πριν την μάχη της Περιφέρειας

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων ενα μήνα πριν την μάχη της Περιφέρειας

 

Εναν ακριβώς μήνα πριν τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο η μάχη οριοθετείται μεταξύ Πτωχού και Τατούλη, με τον πρώτο να προηγείται αλλά να χρειάζεται να αυξήσει τις δυνάμεις του.

Σε αυτό συγκλίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τόσο οι κυλιόμενες του Μαξίμου όσο και άλλων κομμάτων. Τα ίδια συμπεράσματα προκύπτουν και από μετρήσεις που έχουν ανατεθεί από υποψηφίους περιφερειάρχες.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όλων των δημοσκοπήσεων δεν είναι η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων αλλά όπως όλες οι πληροφορίες - από έγκυρους πολιτικούς κύκλους - επικεντρώνουν την προσοχή των αντιπάλων στρατοπέδων στους αναποφάσιστους, τα ποσοστά των οποίων παραμένουν υψηλά.

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο είναι η όχι και τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Δημ. Πτωχού απέναντι στον Π. Τατούλη ο οποίος την έχει εξαντλήσει, με τον πρώτο να έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης άρα και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει αναποφάσιστους.

Μέχρι βέβαια να φθάσουμε στις εκλογές, οι εξελίξεις θα διαφοροποιήσουν τα στοιχεία καθώς τα επικοινωνιακά επιτελεία δουλεύουν πυρετωδώς ενώ και οι μικρότεροι συνδυασμοί με το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν θα επηρεάσουν τον συσχετισμό των δυνάμεων.