Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 20:10

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τους τοπικούς οινοπαραγωγούς

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τους τοπικούς οινοπαραγωγούς

 

 

Την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τοπικούς οινοπαραγωγούς εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Peloponnese Wine Festival Athens.

Ο κ. Πτώχος  δήλωσε «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται πάντα στο πλευρό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και στηρίζει εμπράκτως το επώνυμο κρασί.

Τα κρασιά του τόπου μας ξεχωρίζουν και πρωταγωνιστούν, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές, καθώς οι οινοποιοί μας εργάζονται σκληρά με άξονα το τρίπτυχο: Ποιότητα, ταυτότητα, εξωστρέφεια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την ποιότητα του ετήσιου θεσμού αλλά και τη μαζική συμμετοχή. Η Περιφέρεια θα στηρίζει το Wines of Peloponnese ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή του αμπελώνα μας.

Το Peloponnese Wine Festival Athens, η κεντρική εκδήλωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), διοργανώθηκε  για 16η φορά τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental,  βρέθηκαν  52 οινοποιεία - εκθέτες εκπροσωπώντας στο σύνολό τους τις διαφορετικές οινικές ζώνες της Πελοποννήσου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των διοργανωτών στο faceobook: Η φετινή έκθεση είχε σχεδόν τα πάντα: εκπροσώπηση όλων των αμπελουργικών ζωνών ΠΟΠ και ΠΓΕ, πλήθος γηγενών και άλλων ποικιλιών που καλλιεργούνται στον τοπικό αμπελώνα, παραγωγούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση αλλά και ονόματα που εδώ και χρόνια έχουν ανοίξει τον δρόμο της ανάδειξης των κρασιών της Πελοποννήσου. Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η παράλληλη δράση με τις παλαιές εσοδείες. Το “Vintage Hall” κατάφερε να αναδείξει το δυναμικό παλαίωσης όχι μόνο κλασικών ποικιλιών όπως το Αγιωργίτικο, το Cabernet Sauvignon, το Ασύρτικο κ.α. αλλά και να «εκπαιδεύσει» το κοινό στις απρόσμενες δυνατότητες παλαίωσης αυτόχθονων ποικιλιών όπως ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο η Κυδωνίτσα κ.α. που έκλεψαν την παράσταση. Μια εκδήλωση που πραγματικά ξέφυγε από τα καθιερωμένα και άνοιξε νέους γευστικούς ορίζοντες στους συμμετέχοντες, κάτι το οποίο αποτέλεσε και το κίνητρο των παραγωγών στην επιλογή των κρασιών για την δράση.»

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ και οινοποιός Γιάννης Τρουπής δήλωσε  ότι «η εκδήλωση αποτελεί θεσμό για τον Πελοποννησιακό αμπελώνα και είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που κάθε χρόνο καταφέρνουμε να δίνουμε τον «παλμό» του αμπελώνα και όλες τις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, πάντα μέσα από μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση».

Θ.Λ.