Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 20:35

Πέτρος Τατούλης: Προτεραιότητες το Σκούρα - Πυρί και το Σελλασία - γέφυρα Κελεφίνας στη Λακωνία

Γράφτηκε από την

Δύο σημαντικά οδικά έργα της Λακωνίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για: α) Το τμήμα του εθνικού δρόμου Σπάρτης - Τρίπολης, Σελλασία - γέφυρα Κελεφίνας, που αποτελεί παράκαμψη των Βουτιάνων, το οποίο φτιάχθηκε από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ αλλά κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης. Και β) την παράκαμψη της Σπάρτης, το τμήμα Σκούρα - Πυρί, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, αλλά σταμάτησε λόγω πτώχευσης της αναδόχου εταιρείας.
Με τις επισκέψεις του ο κ. Τατούλης επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προωθηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και να ολοκληρωθεί η κατασκευή των δύο αυτών σημαντικών έργων.
Στις αυτοψίες παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο Λάκωνας πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου και Ντίνα Νικολάκου, ο επικεφαλής της ΔΕΚΕ Πολυχρόνης Παπαϊωάννου και ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα Γιώργος Κωστόγιαννης, ο οποίος ως πολιτικός μηχανικός στη ΔΕΚΕ είχε ασχοληθεί με το τμήμα Σελλασία - γέφυρα Κελεφίνας. Το «παρών» έδωσαν και οι μελετητές που έχουν εκπονήσει τη γεωτεχνική μελέτη, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις προτάσεις τους.
«Υπάρχουν προτάσεις, αλλά δεν έχουν καταλήξει για την αποκατάσταση της κατολίσθησης», είπε στην "Ε" η κ. Τζανετέα και σημείωσε: «Θα καταλήξουμε στην πιο ασφαλή λύση. Η περιοχή έχει προβλήματα λόγω του εδάφους, εκεί είναι το "Βυθισμένο χωριό". Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δεν τιμάει κανέναν. Πρέπει να δώσουμε στη Σπάρτη αυτό που της αξίζει». Η αντιπεριφερειάρχης στάθηκε και στη μεγάλη σημασία του δρόμου Σκούρα - Πυρί, που θα ενώσει τη Λακωνία με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη.
Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER