Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:31

Η εξέλιξη των έργων στη Μεσσηνία

Η εξέλιξη των έργων στη Μεσσηνία

 

Έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη  Μεσσηνία επιθεώρησε χθες περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Ανδρέα Τσουκαλά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γιώργο Σπίνο και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.

Το μεσημέρι ο περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου είπε για την πορεία των εργασιών και το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους. 

Δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη: «Είναι ένα έργο στο οποίο γίνεται προετοιμασία για την εγκατάσταση του εργολάβου. Υπάρχουν κάποιες πρόδρομες εργασίες, όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό η έκταση τους. Αυτό το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη προσπάθεια είναι οι απαλλοτριώσεις και ότι άλλο χρειάζεται. Έχουν γίνει αρκετές αναρτήσεις θα γίνουν και άλλες προκειμένου να μπορέσει να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Παράκαμψη Πεταλιδίου: «Τα έργα προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό και θεωρώ πως σε σύντομο διάστημα θα εγκατασταθούν και οι υπεργολάβοι για να προχωρήσει η διάνοιξη του τούνελ. Εάν οι χρηματοροές μας είναι αυτές που πρέπει, νομίζω ότι είναι ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να τελειώσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης «Πρόκειται για έργο που έχει περάσει από πολλά εμπόδια. Εξελίσσεται πολύ καλά και φιλοδοξούμε πως τον Οκτώβριο θα είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε. Είναι ένα έργο που προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να μπει στο νέο κοινοτικό πρόγραμμα και επαναλαμβάνω πως το φυσικό του αντικείμενο εκτελείται αρκετά καλά».

Δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι : «Υπάρχουν θέματα με έργα υποδομής, ειδικά με τις δύο γέφυρες, και ζητήματα χρηματοροών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα έχουμε και ένα υποέργο, σημαντικό για να γίνει η παράδοση, και θα αφορά τον ηλεκτροφωτισμό».

Λιμάνι Κυπαρισσίας: «Οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί, σχεδόν, στο 100%. Απομένει περίπου ένας μήνας για να παραδοθεί προς χρήση στο λιμενικό ταμείο».

Μονάδα Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη: «Οι εργασίες προχωρούν με καλό ρυθμό. Ενημερωθήκαμε για το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε και θεωρούμε πως θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος».

Θ.Λ.