Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 16:21

O Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κατά Αναστασόπουλου για δηλώσεις για τη δακοκτονία

O Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κατά Αναστασόπουλου για δηλώσεις για τη δακοκτονία

 

Τις δημόσιες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κατά των γεωπόνων της ΔΑΟΚ, για το ζήτημα της δακοκτονίας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Και απαιτεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΑΟΚ και να εξασφαλιστούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων που υπογράφουν η πρόεδρος Λένα Τομπουλίδου και η γραμματέας Ιωάννα Τσούκλερη, σημειώνει:

“Σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων των Τμημάτων Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας στις 19-6-24, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, που στήριξε ο Σύλλογός μας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και η ΑΔΕΔΥ, όλα τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν άλυτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αντί να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα και να δώσει απαντήσεις και λύσεις, δήλωσε δημόσια στις 5/7/2024, σε τοπικά ΜΜΕ, ότι υπάρχει πρόβλημα στη δακοκτονία, επειδή μόνιμοι γεωπόνοι δεν πηγαίνουν με τα δικά τους αυτοκίνητα στους ψεκασμούς δακοκτονίας. Δηλαδή, τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι ίδιοι και εξυπηρετούν τις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες και για τα οποία το κόστος συντήρησης αλλά και αντικατάστασης έχει γίνει δυσβάσταχτο. Παράλληλα, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που υπάρχουν, χρησιμοποιούνται συστηματικά από αιρετούς και ειδικούς συνεργάτες της Περιφέρειας.

Η δήλωση αυτή είναι στα όρια του εκφοβισμού και έρχεται να ρίξει απευθείας στους εργαζόμενους παραλείψεις των περιφερειακών αρχών. Τι έχει κάνει η περιφερειακή αρχή, για να λύσει το θέμα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων; Επίσης, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός. Δηλαδή, για την καθυστέρηση του προγράμματος δακοκτονίας και την απειλή για την παραγωγή και το εισόδημα του παραγωγού, να φταίει ο γεωπόνος δημόσιος υπάλληλος που δεν βάζει το αυτοκίνητο του και ο μισθός του εξανεμίζεται τις πρώτες 15 μέρες του μήνα.

Είναι απαράδεκτο η περιφερειακή αρχή να επιρρίπτει τέτοιες ευθύνες στους εργαζόμενους, ενώ αρνείται να σκύψει στα δίκαια αιτήματά τους. Καταγγέλλουμε τις δημόσιες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και απαιτούμε ως πρωτοβάθμιος Σύλλογος Υπαλλήλων, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΑΟΚ και να εξασφαλιστούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών”.