Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 20:47

Εκθεση για την κλιματική κρίση από αύριο στην Μεθώνη

Εκθεση για την κλιματική κρίση από αύριο στην Μεθώνη

Αύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9 μ.μ. θα εγκαινιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης η έκθεση με θέμα «Από την Κλιματική Κρίση στην Κλιματική Δράση».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 16 Αυγούστου. Το ωράριο λειτουργίας της είναι από 8 μ.μ. έως 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρεται, ο στόχος της φετινής έκθεσης είναι να παρουσιαστούν, εκτός από τις αιτίες και τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης που ήδη βιώνουμε, και η επιτακτική ανάγκη για κλιματική δράση. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να προσανατολιστεί πλέον στις δράσεις και να μην αρκείται σε ετήσια συνέδρια – ευχολόγια με χιλιάδες συμμετέχοντες. Η κεντρική διοίκηση και η αυτοδιοίκηση (περιφερειακή και τοπική) έχουν σημαντικό ρόλο ώστε τα σχέδια που εξαγγέλλονται να υλοποιούνται έγκαιρα και σωστά. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος κάθε πολίτη ώστε να αναπτυχθεί συλλογική περιβαλλοντική συνείδηση.
Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις της θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου με τη διάλεξη του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκού κ. Χρ. Ζερεφού, με τίτλο «2024: Αλλο ένα ζεστό έτος». Θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του κλίματος στη Μεσόγειο και στη χώρα μας, καθώς και οι προοπτικές για το εγγύς και το απώτερο μέλλον.
Στα εγκαίνια θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής κ. Δ. Αυγερινοπούλου, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση.