Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 17:31

Αποστάσεις Πτωχού από μελέτες έργων του Νίκα

Αποστάσεις Πτωχού από μελέτες έργων του Νίκα

Αποστάσεις από δυο μελέτες έργων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, την παραλιακή γέφυρα του Πάμισου και την οδική σύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7 μέσω του κόμβου των Αρφαρών, πήρε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Οι δυο μελέτες κόστισαν συνολικά 643.098 ευρώ και είχαν δημοπρατηθεί από το πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που θεωρούσε την παραλιακή γέφυρα του Παμίσου στρατηγικής σημασίας για την διασύνδεση της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας με τη Μπούκα της Μεσσήνης και αναγκαία την οδική σύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7 μέσω του κόμβου των Αρφαρών.

Χθες ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη διασύνδεση της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας με τη Μπούκα Μεσσήνης απάντησε: «Εκεί γίνεται μια προσπάθεια από τους δήμους να ενώσουν παραλιακά να φτιάξουν ένα ενιαίο master plan. Δεν ξέρω που βρίσκεται αυτή η μελέτη, σε ποιο στάδιο βρίσκεται για να μπορέσει να ενωθεί. Εμείς ως Περιφέρεια δεν συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη μελέτη απλά την παρακολουθούμε, παίρνουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματά της και όπου μπορούμε να συνδράμουμε εννοείται ότι θα συνδράμουμε».

Όταν οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι η μελέτη της γέφυρας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ο κ. Πτωχός διευκρίνισε: «Δεν αναφέρομαι στη μελέτη της γέφυρας. Αν εννοείτε αυτό, αναφέρομαι στο Master plan. H Περιφέρεια χρηματοδοτεί μια μελέτη η οποία αφορά μια γέφυρα ή οποία έχει 500 μέτρα δεξιά και 500 μέτρα δρόμο αριστερά. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι σε λάθος βάση κατά την άποψή μας. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν σχέδια πόλης δεξιά και αριστερά, τα οποία πρέπει να γίνουν και μια τέτοια παρέμβαση πρέπει να λάβει υπόψη της το σχεδιασμό ο οποίος γίνεται και όχι το ανάποδο. Παρόλα αυτά, η μελέτη έχει φτάσει σε ένα σημείο ωρίμανσης. Δυστυχώς δεν ενώνει βασικά σημεία και υποδομές. Συνεπώς με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό που κάνουν και οι δυο πόλεις. Θυμίζω από τη μία πλευρά ο Δήμος Μεσσήνης έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο το προχωράει σε επόμενες φάσεις και από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Καλαμάτας κάνει κάτι αντίστοιχο. Οπότε όλο αυτό θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Εγώ δεν έχω ενημέρωση για το πώς πορεύεται η μελέτη, θα δούμε μαζί με τον περιφερειάρχη έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το παραλιακό μέτωπο. Ένα από αυτά είναι και η διασύνδεση, αλλά δεν είναι μόνο η σύνδεση, είναι το παραλιακό μέτωπο πως θα αξιοποιηθεί προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τουριστικής ανάπτυξης».

Όταν ρωτήθηκε από την «Ε» για την διασύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο Α7 ο κ. Πτωχός απάντησε: Αυτή την στιγμή αυτό που υλοποιούμε με πολύ μεγάλο κόπο είναι η βελτίωση του δρόμου (σ.σ. βελτίωση του τμήματος Μεσσήνη - Λάμπαινα). Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες έχουμε προχωρήσει αρκετά το θέμα των απαλλοτριώσεων και των επιτάξεων, οπότε να μπει το έργο σε μια καλή τροχιά υλοποίησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για τους κόμβους δεν έχουμε ακόμα βάλει στο πρόγραμμά μας συγκεκριμένες δράσεις είναι κάτι που το κοιτάζουμε μαζί με άλλου είδους παρεμβάσεις στην περιοχή».

Θ.Λ.