Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 22:06

Πόρτο Χέλι: Πτωχός για δράσεις που προάγουν την ποιότητα των τοπικών παραγωγών

Πόρτο Χέλι: Πτωχός για δράσεις που προάγουν την ποιότητα των τοπικών παραγωγών

 

Στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Λιμάνι του Πορτοχελίου, στην Ερμιονίδα παραβρέθηκε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Πτωχός, αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης «Γεύσεις και Όψεις» για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ερμιονίδας, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την τοπική οικονομία και προβάλλουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Τόνισε, επίσης, τη δέσμευση της Περιφέρειας να στηρίζει ανάλογες δράσεις που προάγουν την παράδοση και την ποιότητα των τοπικών παραγωγών, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά τους στο ευρύτερο κοινό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για ολιστική αντιμετώπιση στη διαχείριση των υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΟΧΕ και ΒΑΑ, καθώς και στα έργα διάβρωσης των ακτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους για την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Η έκθεση «Γεύσεις & Όψεις 2024» φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων, περιλαμβάνοντας παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, έκθεση παλαιών φωτογραφιών, γευσιγνωσίες και γαστρονομικές δοκιμές. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο λιμάνι, καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αργολίδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας.