Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 07:40

Πάντα σε εκκρεμότητα η στήριξη Βουδούρη

Πάντα σε εκκρεμότητα η στήριξη Βουδούρη

Αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα, παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθοριστική συνεδρίαση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα "μετρήσει" την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα. Αιτία της αναβολής, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποτέλεσε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή του Δ. Βίτσα σε αυτήν.

Στην Κορινθία η Ν.Ε. εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις κι ενστάσεις για την υποψηφιότητα Βουδούρη. Ανάλογο κλίμα επικράτησε στο Ναύπλιο και στους Μολάους. Τα στελέχη της επεσήμαναν τις μετακινήσεις του από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ και από κει τις σχέσεις συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρατήρησαν ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στήριξε με την ψήφο του τη συγκυβέρνηση Σαμαρά ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. 

Η οργάνωση εξέφρασε τη συμφωνία της με το πλαίσιο ανοιγμάτων και συμμαχιών που καθόρισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν ομόθυμη η αρνητική στάση της στην επιλογή του Οδ. Βουδούρη. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι «η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει σοβαρές αδυναμίες που θα δυσκολέψουν την υπόθεση της ανατροπής και της δυναμικής μιας άλλης προοπτικής για την Πελοπόννησο».

Στην Αργολίδα η συνεδρίαση της Ν.Ε. έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Γ.Σ.